Chai tea – fra bunden

chai_tea_smaller

Jeg elsker chai tea! Første gang jeg smagte det var jeg helt forvirret over smagen af kanel og sammenlignede det med at drikke risengrød, hvilket ikke er dårligt ;) Men siden har jeg været hooked. Jeg har lært at lave “rigtig” chai af min venindes søde pakistanske mor. Krydderierne gør stadig at jeg forbinder det lidt med jul og vinter, men kan anbefales som en god varm drik året rundt.

Fordelene ved at lave det selv er flere, bl.a. at det er meget billigere end de her crazy søde pulverblandinger eller sirupper. Du kan også selv bestemme, hvor sødt det skal være, for jeg må indrømme, at når jeg køber en chai på Baresso så hviner mine tænder en smule. Og så er det slet ikke svært at lave det selv.

Chai_tea_latte


2 koppper
10-15 minutter

  • sort te
  • neliker (2-3 stk)
  • hel kanel (1 stk)
  • hel kardemomme (2-3 stk)
  • 1/2 dl. vand
  • 1/2 l. mælk
  • Rørsukker

Tag en gryde og dæk bunden med vand, ca. 1/2 dl. vand. Knæk kanelen i mindre stykker og put den sammen med de andre krydderier op i gryden sammen med teen, du kan også sagtens bruge løs te. Tænd for blusset og vent til vandet koger, der går ikke længe da der jo er meget lidt i gryden. Når det koger hældes mælken op i gryden, nu skal du så bare røre indtil det koger, mælk koger nemt på så du skal være lidt over det.

Jeg tilsætter også rørsukker mens det koger i gryden, men hvis du ikke er sikker på hvor sød eller lidt sød, du vil have den så vent til den er færdig så kan du smage dig frem.

Når mælken koger er chai’en klar, og du kan fiske krydderierne op, så der ikke er nogen der får det galt i halsen. Hvis du bruger løs the skal du nok si den.

making chai

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *