,

Chevre chaud

chevre chaud_1

Det er ikke hver dag, at vi har så meget tid til at lave mad (eller overskud). Janus går til band to gange om ugen, og Trine til Yoga om aftenen. Derfor er det rart med noget let men lækkert mad, som ikke er for tungt at indtage, selvom klokken er blevet meget.

Denne uge blev det bl.a. til en salat med varm gedeost. Det er jo ikke nogen videnskab, men det smager godt. Det er bare at lave en god salat (se ingredienser herunder) med en anelse olivenolie samt salt og peber. Så skærer du to tykke skiver brød og smører dem med sennep. Læg dine tykke skiver gedeost på og hæld list sirup ud over. Tilføj lidt friskkværnet peber og smid dem ind på øverste rille i en forvarmet ovn (150 grader) i ca 5-10 minutter.


2 personer
20 minutter

  • 4 tykke skiver gedeost
  • 2 skiver brød
  • Salat
  • 2 gulerødder
  • 1 avocado
  • 6 tomater
  • 6 radiser
  • 6 oliven
  • 1 håndfuld sukkerærter
  • 1/4 rødløg
  • Revet citronskal
  • Sennep
  • Sirup
  • Olivenolie
  • Salt & peber

Alt efter, hvor sprødt du godt kan lide brødet, og hvor hurtigt din gedeost smelter (det er der altså meget forskel på), så kan du riste brødet, inden du smider det i ovnen. Så skal det ikke have så lang tid. Her har vi brugt Saigon gederulle, og den er forholdsvis fast, så vi fik sprødt brød, selvom vi ikke ristede det i forvejen, da osten godt kunne klare 10 minutter i ovnen.

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *