Chili Con Carne – med chokolade og kaffe

chili con carne_1

“Det er verdens bedste chili con carne” – det var vores konklusion, da vi lavede det her til aften. Men vi er altid klar på input til at gøre den bedre?


4 personer
45 minutter

  • 450 gr oksekød
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dåser bønner (her: Chili-kidney bønner)
  • 1/2 dl espresso eller stærk kaffe
  • 70 gr mørk chokolade
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 1 stærk chili med kerner
  • Evt chilipulver eller sauce
  • 3 tsk spidskommen
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk skyr til saucen
  • + skyr til servering
  • Salt & peber
  • Olivenolie til stegning
  • Ris
  • Brød

Vi morter altid selv vores spidskommen, da det betyder meget for smagen. Så start med at rist spidskommen af på panden og mort det fint. Herefter steges hvidløg, løg, chili og halvdelen af spidskommen i olien. Gør dette ved svag varme, så løgene ikke bliver brune.

Kom herefter kødet i. Når det er gennemstegt, så kom flåede tomater og kaffe over. Herefter tilsættes chokolade, bønner og citron. Smag til med chili (den må godt være rigtig stærk!), resten af din spidskommen samt salt og peber.  Når den er god kommes skyr i saucen, og den står og simrer en 10 minutters tid.

Server den over ris, med skyr og evt chilisauce på toppen og lidt brød til.

MUMS!

7 KOMMENTARER
  1. Natalie
    Natalie says:

    Det ser rigig godt ud. Jeg har altid været lidt fordømmende overfor den der chokolade i mad trend.. Måske fordi jeg kun har prøvet det som kotelletter i chokoladesauce – kan ikke anbefales… Men det her lyder godt. Hvor mange personer er opskriften til?

    Kug gerne fori min modeblog http://agoodiebag.blogspot.com/

    Svar
    • Trine & Janus
      Trine & Janus says:

      Ja chokolade i Chili Con Carne er næsten et must, så det skal du bestemt prøve :-) opskriften er til 4 (det står på alle vores opskrifter øverst til højre – ved siden af overskriften)
      De bedste hilsner
      Janus & Trine

      Svar
    • Trine & Janus
      Trine & Janus says:

      Yes vi bruger hakket oksekød :-) men vi har også prøvet med magert oksekød i tern – det bliver også godt!

      Svar
  2. Cathrine Curting
    Cathrine Curting says:

    Uha endelig en der forstår at lave en ordentlig Chili Con Carne! – Kaffe og chokolade er bare et must.
    Kanel gør sig desuden også rigtig godt i retten ;)

    / frkcurting.blogspot.com

    Svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *