,

Ekstra nøddeagtig Brownie (glutenfri)

brownie_glutenfri

Denne Brownie har stået i mit lille hemmelige opskrifts-kladdehæfte i snart mange år. Den er ekstra nøddeagtig, da mandelmel og valnødder er så stor en del af kagen. Opskriften er oprindeligt engelsk, da jeg fik den af en kollega, mens jeg arbejdede i London, og den har virkelig været bagt utrolig mange gange med stor succes.


ca. 24-30 stykker
ca. 1 time

  • 220 g. Hakkede Valnødder
  • 100 g. Mørk chokolade (70-80%)
  • 200 g. Blødt smør
  • 400 g. Sukker
  • 4 Æg
  • 1 tsk Vanilie ekstrakt
  • 150 g. Mandelmel
  • 1 tsk. (glutenfri) bagepulver
  • 1 knivsspids salt

Forvarm ovn til 180 grader.

Smelt chokoladen over et vandbad (eller i chokoladesmelter). Rør blødt smør og sukker til en mat blød masse, rør letpiskede æg i massen, sammen med vanilie ekstrakt og den smeltede chokolade.

Rør bagepulver, salt, mandelmel og valnødder i. Fordel dejen i en bradepande (ca. 20 x 40 cm) og bag den 25-35 min.

Lad den køle af og skær ud i 5 x 5 cm stykker. Kan evt. serveres med Vanilleis og årstidens bær.

4 KOMMENTARER
  1. Christine
    Christine says:

    Hej Gitte
    Hvor ser den lækker ud!
    Jeg tænkte på, om I skribenter på foodblogging.dk har en e-mail tilknyttet, så man kan kontakte jer derigennem? :)

    Mvh Christine

    Svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *