,

Franske Makroner, med en barnlig sjæl

Franske Makroner


50 små
ca. 1 time og 30 minutter

Makroner:

  • 175 g. flormelis
  • 125 g. mandelmel
  • 3 æggehvider
  • 75 g. sukker
  • Aroma (ca. 1 tsk.)
  • Farve (2-3 dråber)

Smørcreme:

  • 150 g. blødt smør
  • 75 g. flormelis
  • Aroma (ca. 1 tsk.)
  • Farve (2-3 dråber)

Rør flormelis og mandelmel sammen i en skål. Pisk æggehviderene stive i en anden skål, pisk sukkeret i lidt ad gangen. Når sukkeret er opløst tilsættes aroma og farve – man kan bruge alle farver og aromaer, vi har brugt lime og hindbær aroma, og pink og grøn pastafarve. Vend flormelis og mandelmel i æggehviderne og put det hele op i en sprøjtepose.

Vi har delt det op så vi laver 2 halve portioner med hver deres farve og smag.

Lav ca. 3 cm store cirkler på en bageplade med bagepapir, bank evt. pladerne et par gange, for at slå luft og bobler ud af dem. Lad dem stå i 15 minutter inden de sættes i oven ved 160 grader i ca. 15 minutter – det er en god ide at holde øje så de ikke tager for meget farve og bliver lysebrune. Når de kommer ud af ovnen skal de køle af. Men de køler af laves smørcremen, pisk smør og flormelis luftigt, tilsæt aroma og farve, rør det til en ensformig masse, put massen i en sprøjtepose så er det lettere at styre. Så sorteres makronerne så de passer fint sammen og så klistres de sammen to og to.

En skør ide fik os til at pynte vores makroner så de fik lidt ekstra personlighed, nogen ligner til forveksling Kaj. Vi lavede øjne af royal icing (æggehvider og flormelis, der bliver rørt meget tykt, og gør det tørre helt hårdt op) og brugte små sorte stjerne krymmel til propiler. Lidt fjollet, men alt i alt en sjov søndag eftermiddag.

10 KOMMENTARER
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia says:

      Hej Lisa, vi køber det hos grønthandleren, det er meget billigere end specialforretninger så som Special Købmanden mv. ellers kan man også lave det selv ved at hakke mandlerne rigtig længe i en hakker eller blender.

      Svar
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia says:

      Det er pastafarve, det er super godt at bruge. For det første er det nemmere at styre og for det andet bliver farven mere intens. Vi har købt det hos Special købmanden, men man kan få det flere steder. Mærket/producenten hedder Wilton.

      Svar
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia says:

      Hej Lizette, jeg har kigget på den aroma, som vi havde købt og der står, at den også kan bruges til bolcher, så svaret må være ja.

      Svar
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia says:

      Hej Lærke,

      Den er fra Panduro hobby, men den er desværre ikke spiselig, da den er lavet af træ – så det er ren og skær pynt :)

      Svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *