Gulerods-kartoffelsuppe

– med chili, kokosmælk, ingefær og hvidløg.

Den her lækre grøntsagssuppe har masser af smag, og har de sidste par år været en af vores absolutte favoritter – især i vinterhalvåret. Den er nem og forholdsvis billig at lave, og vi har tit allerede enten gulerødder eller kartofler liggende i bunden af grøntsagsskuffen.


4 personer
45 minutter

  • 6 store gulerødder
  • 7 store kartofler
  • 3 løg
  • 2 bouillonterninger
  • 2-4 fed hvidløg
  • 1 tsk. chili (tilpas selv ud fra din chili)
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. citronsaft
  • salt og peber

Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i mindre stykker, og put dem i en gryde med vand til de lige er dækket. Pil løgene og skær dem i mindre stykker. Løg + bouillonterninger puttes også i gryden, og suppen sættes over. Mens den så småt kommer op at simre, tilsættes chili, ingefær og hvidløg. Lad det små-koge i ca. 20-25 minutter til kartofler og gulerødder er møre og nemt går i stykker.

Blend suppen med en stavblender og tilsæt kokosmælken, samt citronsaften, og smag til med salt og peber.

Server denne flotte og velsmagende suppe med hvidløgsflute eller den sunde version – ristet rugbrød. Suppen fungerer også rigtig fint som forret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *