Gulerodsboller

Disse gulerodsboller er super nemme at lave og smager himmelsk. De er en god start på dagen. De kan både spises som en morgenbolle eller laves til en skøn sandwich.


18 boller
55 minutter + hævning

  • 2 dl tykmælk
  • 4 dl vand
  • 15 g. Gær
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 1 1/2 dl olie
  • 3 mellemstore groftrevet gulerødder
  • 1dl solsikkekerner
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hvedeklid
  • 800 g hvedemel
  • Olie til pensling

Bland tykmælk, vand og rør gær i. Tilsæt sukker, salt, olie, gulerødder, solsikkekerner,havregryn og klid, og rør godt sammen. Tilsæt mel og rør til en ensrettet masse. Dæk dejen til og sæt dejen i køleskabet natten over eller mindst 7-8 timer.

Slå dejen ud og fordel 18 klatter på bageplader med bagepapir på. Pensel med olie og sæt dem i en forvarmet alm. oven på 200 grader eller 180 grader varmluft i ca. 25-30 min.

5 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *