Hvid Chokolademousse med Hindbær

hvid-chokolademousse

Chokolademousse er godt! og det samme er hvid chokolademousse, men for at det ikke skal blive alt for sødt, tilsætter jeg altid en eller anden lidt syrlig frugt eller smag. Og nu hvor det et sommer blev det denne gang til en hindbær version. En anden favorit er passionsfugt – opskriften på den kan du finde her: Hvid chokolademousse med passionsfrugt.


4 personer
45 min + minimum 4 timer på køl

  • 200 g. frosne hindbær
  • 150 g. Hvid chokolade
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 6 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 50 g. rørsukker
  • 100 g. friske hindbær
  • + lidt revet hvid chokolade

Start med at koge hindbærrene i en gryde, de koger rimelig hurtigt – lad dem koge videre ved svag varme og gerne under omrøring i ca. 5-10 minutter. Herefter hældes hindbærsaucen igennem en sigte. Dette kan udelades, men det giver en bedre konsistens hvis man sier alle de små kernerne fra. Jeg synes også det er lidt bedre uden alle de små kerner :)

Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad (eller brug evt. en chokoladesmelter). Pisk fløden til skum, og stil det til side. Pisk æggeblommerne hvide med rørsukkeret, og rør den smeltede hvide chokolade i. Vend flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen. Vend til sidst forsigtigt hindbærsaucen i og put forsigtigt massen op i en sprøjtepose, eller frysepose med et lille hul i  – det gør det lettere at styre, når chokolademoussen skal fordeles skålene eller som her i nogle gamle te-kopper som jeg har fået af min farmor.

hvid-chokolademousse-med-hindbaer

Når chokolademoussen er fordelt sættes de på køl i mindst 4 timer, hvorefter de er klar til servering. Lige inden servering brugte jeg lidt friske hindbær og lidt revet hvid chokolade til at pynte desserterne med.

Som altid var det et stort hit med denne dessert, så jeg vil nok gå i gang med at finde på flere smagsvariationer, kunne være interessant med en mere syrlig citron/lime version… Kan være den også dukker op her på bloggen ude i fremtiden…

 

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *