, ,

Hvid Pizza med kartoffel og gedeost

hvid_pizza_kartoffel

Pizza med kartoffel kan være vildt lækkert – især når de som her er skåret så fint og tyndt at de bliver gyldne og sprøde i ovnen, selv om pizza ikke skal bage så længe.

Hele konceptet omkring den hvide pizza har jeg været lidt længe om at forstå, og det her med ikke at smøre tomatsovs på pizzadejen kan godt virke lidt mærkligt for man er jo så vandt til at det skal der jo. Men jeg nyder virkelig også den milde hvide pizza og hvis man savner tomaten for meget kan den jo komme den på frisk i skiver.


2 personer
45 min + 15-20 min. bagetid

  • Oliven olie
  • Hvidløg
  • et par kviste rosmarin
  • salt og peber

Start med at lave pizzadejen – jeg har lånt Trine og Janus’ pizzadej som kan ses ved at klikke her.

Hvid pizza med kartoffel og gedeost

Nu til fyldet: Skær kartoflerne helt tyndt gerne på et mandolinjern, da de så bliver helt tynde og har samme tykkelse. Fordel kartoflerne i et lag. Pensel pizzaen/ kartoflerne med lidt oliven olie blandet med finthakket rosmarin og hvidløg. Smuldr og fordel gedeosten jævnt. Giv den til sidst lidt salt og peber og evt. lidt mere rosmarin, som ikke er hakket.

Sæt pizzen på en varm bageplade og bag pizza’en i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12-15 min.

Denne pizza er vegetarisk men der er jo masser af muligheder for at tilsætte det som man best kan lide f.eks. champignoner eller f.eks. bacon.

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *