Ingefærsirup

ingefær

Her er en opskrift på ingefærsirup som vi laver med jævne mellemrum.

Den er piv-nem at lave og god til forskellige ting … Vi tilsætter danskvand så det bliver en forfriskende gingerale, vi har mixet drinks med sirupen og så egner det sig også som sorbet.


0,7 liter
20 minutter


  • Ingefær
  • 2 citroner
  • 4,5 dl vand
  • 3 dl sukker

Man tager en ordentlig knold ingefær, skræller den og river den fint. Så skræller man to usprøjtede citroner, og putter både ingefær og citronskal i en gryde med 4,5 dl vand. 3 dl sukker tilsættes og så tændes for varmen. Væsken skal ikke op og koge, men sukkeret skal opløses. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og lader den trække i op til 5 timer (mindre kan også gøre det).

Lagen sies og saften fra de to citroner tilsættes, og så har man en lækker ingefærsirup …. Sæt i gang :)

10 KOMMENTARER
  1. Kristina
    Kristina says:

    Det lyder rigtig lækkert, men har svært ved at forstille mig helt præcist smagen – forbinder ikke ingefær med nogen god smag ?! Bliver nød til at komme på prøve :D

    Svar
    • Trine & Janus
      Trine & Janus says:

      Ingefær smager da fantastisk! Og man skal nok kunne lide det, for at denne sirup bliver en succes :-) mvh Trine & Janus

      Svar
  2. Stine
    Stine says:

    Lyder riiiigtig lækkert! :)
    Trine og Janus – har i en mail jeg kan kontakte jer på, eller må jeg skrive her? Min kæreste og jeg er interesseret i at vide nærmere omkring hvor i har købt søde Sonja :) Har læst mig frem til Ribe, men det er jo et vidt begreb ;)

    Svar
    • Trine & Janus
      Trine & Janus says:

      Hej Stine, du kan skrive på min arbejdsmail trineo@benjamin.dk :-) det er desværre ikke en kennel, men en familie, der i mellemtiden har fået kastreret deres chihuahua og ikke skal have flere hvalpe. Så I skal nok på jagt et andet sted. Du er dog velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål. Mvh Trine

      Svar
  3. Anne-Grete Jensen
    Anne-Grete Jensen says:

    Tak for inspirationen til lækker ingefærsirup. Jeg kogte saften ca. 10-15 min. mere under omrøring efter jeg havde siet den – så den blev mere tyktflydende, kom så citronsaften i – og gav den et sidste opkog :) Lidt senere på aftenen , fik jeg lyst til kærnemælkskoldskål – og brugte lidt af den tyktflydende sirup som smagstilsætning. Det er ikke sidste gang jeg gør det :) – men jeg er altså også vild med ingefær :) mvh. Anne-Grete

    Svar
    • Trine & Janus
      Trine & Janus says:

      Mums det lyder altså godt (og undskyld det sene svar!!!). Vi skal da helt sikkert prøve den i en omgang koldskål :-)

      De bedste hilsner
      Janus & trine

      Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] gode grøntsager osv. bliver der indtaget lidt mere ingefær denne tid end ellers. Denne lækre ingefærsirup er nem, og kan bruges på mange måder – prøv […]

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *