Jomfruhummerhaler og ærtepuré

Jomfruhummer

En fredag aften for nogle uger siden, havde vi anledning til at brygge en middag sammen, som skulle bestå af de obligatoriske tre retter. Hovedret og dessert vender vi tilbage til i et senere indlæg, men hvad angår forretten, så var det lang tid siden, vi havde fået skaldyr, og derfor: jomfruhummerhaler og ærtepuré.

Ærtepuréen er så nem at lave, og foruden den flotte farve, har ærterne en fin nøddeagtig smag og god sødme.


2 personer
20 min (50 min inkl. køletid)

  • 100 gr ærter
  • 100 gr ricottaost
  • 1 lille bundt mynthe
  • ½ skalotteløg
  • Salt og peber

  • 10 stk. jomfruhummerhaler
  • Smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 glas hvidvin
  • Salt og peber


Vi lagde ud med at sætte vand over til ærterne – husk at tilsætte salt. Mens vandet tog varme, så snittede vi skalotteløg og mynthe fint, og lagde det til side. Da vandet var kogende blancherede vi ærterne i ca. 30-45 sekunder, så sprødheden stadig var intakt, og derefter blev de hurtigt skyllet under koldt vand. Ærterne blev så blendet med det snittede skalotteløg, mynthe, ricottaost og smagt til med salt og peber. Puréen satte vi i køleskabet i cirka 45 minutter.

Jomfruhummerhalerne skyllede vi godt, og så valgte vi at pille cirka halvdelen af dem. Vi lavede en nem marinade af olivenolie, citronsaft, hvidvin og lod dem trække kort i ca. 10 minutter. Herefter varmede vi panden godt op, kastede en god klump smør på og tilsatte jomfruhummerhalerne. Vi brugte også lidt af marinaden i panden, men pas på med ikke at tilsætte for meget, da jomfruhummerhalerne skal stege – ikke koge. Efter få minutter så var de klar til servering.

Vi anrettede som vist, og havde taget nogle ærter fra, som blev vendt i olivenolie, salt og peber.

Vi var begge svært tilfredse!

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *