Kantarel-risotto-on-wood


2 personer
35 minutter

  • Mindst 300 g Kantareller. (Alle andre svampe kan bruges såsom: Carl Johan, Portobello osv. Man kan også sagtens blande dem!)
  • 3-4 Skalloteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl. Risottoris
  • 1 dl. tør hvidvin
  • 1 L. Hønsebulion
  • Persille
  • 200 g. Parmesan
  • smør
  • salt & peber

Start med at rengøre svampene. HUSK brug ikke vand men en tør lidt hård pensel. Børst svampene helt fri, især hvis der er sandjord på dem! Derefter skæres svampene i ønskede skiver, ikke for små stykker for så kan de blive lidt slimede og “mushy”. De helt små Kantareller kan man sagtens bruge hele, de ser godt ud og smager helt fantastisk!

Hak løgene, hvidløget og persillen (gem lidt til dekoration!). Riv al parmesanen (gem lidt til dekoration!).

Svits løg og hvidløg i lidt smør (eller olie) i en tykbundet pande eller gryde (Gerne stor!). Tilsæt svampene og persillen og svits videre sammen med løgene. Løgene må ikke tage farve. Tilsæt risene og rør godt rundt indtil at riskornene bliver blanke i enderne. Tilsæt da hvidvinen og rør godt rundt. Når vinen er næsten væk tilsættes bullionen lidt ad gangen. Fra nu af må retten ikke blive tør eller brænde på så du skal hele tiden hælde bullion på sådan et par deciliter ad gangen. Retten skal stå og små simre og det må ikke bulderkoge! Rør rundt tit og når det hele er ved at være optaget af risene tilsættes der mere bullion. Smag på risene når du er ved at være igennem al bullionen. Knaser de, er de ikke færdige. De må gerne være lidt “seje” eller “al dente” så pas endelig på at de ikke får for meget. Hvis du løber tør for bullion kan man godt tilsætte kogende vand til sidst. Når risene har den rette konsistens røres parmesanen i efter behag men brug gerne rigeligt da det giver retten en lækker cremet konsistens. Smag til med salt og peber og pynt med lidt frisk parmesan og hakket persille.

Velbekomme!

Kantarel-risotto

Kantareller

 


Tak til Jacob for flotte billeder og lækker opskrift – læs også Jacobs blog her – den handler mest om jagt…


veggieblogging

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *