Karry- og rejepasta – et must i det asiatiske køkken

Karrypasta

Forleden dag fik vi en ustyrlig lyst til kokos-karry suppe og normalt ville vi bruge en købt karry- og rejepasta. Men hvorfor egentlig købe det færdiglavet når det er så simpelt at lave selv?

Karrypasta


Rød karrypasta:

  • 4-5 røde chillier – i den styrke man ønsker
  • 3 cm ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • Revet skal fra 1 citron
  • Saften fra 1/2 citron
  • 2 tsk tørret koriander
  • 1 knsp. salt
  • 1 knsp. cayennepeber
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. jordnøddeolie

Grøn Karrypasta:

  • 3-4 grønne chillier – i den styrke man ønsker
  • 2 Skalotteløg
  • 3 cm ingefær
  • 1 tsk. tørret koriander
  • 1 tsk. tørret mynte
  • Revet skal fra 2 lime
  • Saften fra 1 lime
  • 1 tsk. muskatnød
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. østerssauce

Gul karrypasta:

  • 3 røde chillier
  • 2 tsk. tørret chilli
  • 3 tsk. gurkemeje
  • 3 skalotteløg
  • 1 stilk cirtongræs
  • 1 tsk. tørret koriander
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. jordnøddeolie
  • 2 spsk. fiskesauce

Rejepasta:

  • 125 g rejer
  • Lidt hvid peber
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 tsk. sukker
  • 1 tsk. østerssauce
  • 1 tsk. sesamolie
  • 1 tsk. risvin
  • 1 spsk. æggehvide
  • 2 spsk forårsløg
  • 1 1/2 tsk. animalsk fedt, rapsolie eller kokosolie

Nu kommer det nemme ved disse pastaer. De store ingredienser skæres ud i mindre stykker og alle ingredienser kommes i en minihakker og blendes. I kan jo selv justerer både smagen og hvor stærke de skal være, f.eks. brugte jeg andefedt i min rejepasta.

Herefter hældes pastaen i et patentglas eller ligende på 100 ml, som først lige er skyllet med en smule Atamon for at konservere  det bedre.

Pastaerne kan holde sig et par uger på køl.

Karrypasta

Disse pastaer fungerer godt i både thaisupper, wokretter, indiske rette og som krydderi i kødsovse.

 

 

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *