,

Karrysuppe

karrysuppe_1ny

 

Hvem siger, at supper kun er til vintre? Det egner sig super godt til hele året – også om sommeren, hvor alle de kølige ting vi indtager, godt kan give lidt mavepine … så ved I det :)

Nå, men vi havde godt nok lyst til en god kyllingesuppe i starten af ugen. Måske var det inspireret af det ustadige vejr, men mest af alt, fordi den smager fremragende.


4 personer
½ time (3 timer med simretid)

  • 1 hel kylling
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk koriander
  • 4 tsk stærk karry
  • 4 tsk chili pulver
  • 2 hvidløg
  • 2 løg
  • 1 stor pastinak
  • 2 store gulerødder
  • ½ knoldselleri
  • 1 lille porre
  • 2 l grøntsagsbouillon
  • Evt. madlavningsfløde
  • 1 æble
  • 1 bdt persille
  • Brød som tilbehør

Kyllingen parterede vi (er du i tvivl om hvordan så kig evt. her) lidt groft, og stegte alle stykkerne i olie i 5-10 minutter. Det gjorde, at kyllingen fik lidt stegt overflade, og smag deraf samlede sig i stegeskyen. Kyllingen tog vi op af gryden igen, og puttede så løg og hvidløg i den tomme gryde. Da de havde fået nogle minutter ved svag varme, så tilsatte vi koriander, karry og chili og lod det samle sig. Alle grøntsagerne, der var renset og skåret i skiver af ca. 2 cm. tykkelse, kom vi så i gryden og lod stege i cirka 5 minutter. Herefter puttede vi kyllingen tilbage i gryden, og hældte bouillonen ved. Der stod retten så og småsimrede i cirka 2½ timer.

Kyllingestykkerne blev taget op af gryden. Alt kødet skilte vi så fra knoglerne og smuldrede det i mindre stykker. Grøntsagerne fik en tur med stavblenderen i gryden, og herefter var det bare tilbage i gryden med kødet. Til slut tilsatte vi cirka 1 dl madlavningsfløde. Vi anrettede med æblestykker og bredbladet persille, og så gik vi ellers om bord :)

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *