• Salat
  • 1 ds kikærter
  • 1 håndfuld saltede peanuts
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Olivenolie
  • Salt
  • Evt lidt æbleeddikke
  • Svinekam og svær
  • 500 gr svinekam med svær
  • Salt
  • Paprika
  • Laubærblade
  • 1 spsk hoisinsauce
  • 1/2 spsk soya
  • 1/2 spsk olivenolie

Den anden dag tog vi en svinekam op fra fryseren, men havde ikke lyst til traditionel flæskesteg. Så vi besluttede at skære sværen fra og marinere selve kødet for sig. Til retten lavede vi en simpel salat med kikærter og peanuts, der ikke overdøvede smagen fra det lækre, marinerede kød.

Start som sagt med at skære sværen fra selve stegen. Sørg for at fedtkanten ryger med over på sværen. Sværen saltes (rigeligt med salt!) og salten skal gnides ned mellem ‘rillerne’. Herefter fik den lidt paprika og nogle laubærblade og røg ind i ovnen på 200 grader (sæt grillen til på ovnen, når der er gået en halv times tid, og hold godt øje med sværen, da det lige pludselig går hurtigt. Salt også gerne lidt ekstra undervejs.

Nå… Selve kødet skar vi ud i store tern og lagde i en marinade en lille halv time. Denne var lavet af hoisinsauce (kan købes i de fleste kinesiske specialbutikker), soya og olivenolie. Når sværen er ved at være færdig stegte vi kødet på en pande.

Salaten er jo simpel, for det er jo bare at blande ingredienserne.

Og så er der serveret.