,

Klassisk rabarbermarmelade

rabarbermarmelade2.1

Nu hvor rabarber sæsonen er over os, kan man jo lige så godt benytte sig af alle de muligheder der er for at lave lækre sager med rabarber. Rabarbermarmelade er helt fantastisk f.eks. på et stykke hjemmebagt knækbrød. Denne opskrift er meget klassisk og indeholder en hel del sukker og er ret sød, men den kan selvfølgelig tilpasses lidt alt efter hvor surt/sødt man vil have det.

rabarbermarmelade


3-4 glas
20 min + en nat


  • 1 kg rensede rabarber
  • ca. 6 dl. sukker
  • 1 brev geleringspulver til marmelade

Snit de vaskede rabarberstikle i 1 cm lange stykker. Drys dem med sukker og sæt dem koldt natten over. Kom rabarber med sukker og den væde, der har dannet sig i skålen, op i en gryde. Kog marmeladen i 10 min. Bland et brev geleringspulver med 2 spsk sukker og drys det ned i marmeladen under omrøring. Kog marmeladen 2 min., fjern det hvide skum som dannes og hæld marmeladen på glas, som straks lukkes. Det er en god ide at skylle glasne i en blanding af atamon og kogende vand for at være sikker på, at de er helt rene.

rabarbermarmelade

4 KOMMENTARER
  1. Monsterscircus
    Monsterscircus says:

    Hold da op et fint forråd I har fået lavet! Øv der kan vores køkkenhave ikke rigtigt følge med til at give så stort et udbytte endnu. Ha en dejlig start på ugen!

    Svar
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia says:

      Ja det er så dejligt og sommer agtigt. Vi har desværre heller ikke nogen have, der kan levere rabarber, men her i højsæsonen kan rabarber jo næsten købes alle steder.

      Svar
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia says:

      Hej Tanja, den gav os 2 store og 2 små glas, så 3-4 glas, alt efter hvor store glas du har.

      Svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *