Kryddersmør med parmesan, mandler & basilikum

Kryddersmør_1

Hver sommer laver vi vores egen kryddersmør, der er perfekt på de grillede bøffer. Men det er da en skøn idé at tage forsmag på goderne, selvom det ikke er grill-sæson endnu. Derfor lavede vi den anden dag kryddersmør – og den er perfekt til at pifte en (ellers kedelig) kotelet op med.


15 min (+ tid i fryser/køleskab)


  • 250 gr saltet smør
  • 50 gr mandler
  • 50 gr parmesan
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum

Riv parmesanen, rist dine mandler på en tør panden, skær basilikum lidt grovt og hak hvidløget fint. Nu har du jo allerede lavet 2/3 af smøren. Nu skal du bare røre det hele i din smør, der gerne må være lidt blød (vi gav den ca 20 sek i microovnen i en skål, nu vi ikke kunne lægge den i sommersolen).

Når ingredienserne er rørt sammen, så tager du to stykker folie eller bagepapir og deler din smørmasse ligeligt mellem disse. Prøv nu at lave en lang firkantet pølse. Og smid den i fryser eller køleskab alt efter, hvornår den skal indtages.

Vi spiste vores koteletter med kryddersmør sammen med en let salat med tyndtsnittet gulerødder (revet med en kartoffelskræller), basilikum, forårsløg og rød peber. Den blev lige toppet med lidt æbleeddike og peber, og så var der serveret.

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *