Lakrids kys

Kys er en hyggelig ting at lave, og man kan jo lave dem i alle varianter og smag, så det er bare om at komme i gang. Det er jo rigtigt simpelt når der kun er 2 ingredienser + den smag man nu ønsker.


ca. 40 små
1 time og 15 minutter

  • 3 æggehvider
  • 150 g. flormelis
  • 1 tsk. lakridspulver

Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt derefter flormelis lidt af gangen og rør længe. Vi havde lidt svært ved at finde ud af hvor længe, længe var, men fandt en regel på nettet om, at for hver spiseskefuld florsukker skulle man piske 15 sekunder så det prøvede vi, og de blev rigtig gode i konsistensen – så nu er tippet givet videre til andre som heller ikke ved hvad længe er… Til sidst tilsættes lakridspulveret og så er det bare op i en sprøjtepose og i gang med at være kreativ. Vi prøvede 2 forskellige tyller, desværre gik den ene sprøjtepose i stykker undervejs så det endte med at de fleste blev meget klassiske kys. Når de er sprøjtet fint ud sættes de i ovnen i ca. 1 time ved 100 grader, det er en god ide lige at holde lidt øje med dem, de skal helst ikke tage farve. Tiden i ovnen kan variere lidt af hvor store man laver dem.


Selvom 1 time i ovnen kan lyde skræmmende, så er det jo ikke så slemt, for det meste af tiden passer de sig selv. Det er kun lige til sidst man skal være lidt over dem. Vi nåede at lave mad og spise den mens vi ventede, og så havde vi en lækker dessert.

6 replies
  1. Christine
    Christine siger:

    Mums det ser helt vildt lækkert ud! Tænke på om man må få at vide hvor mange grader ovnen skal sættes på? ;)

    Svar
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia siger:

      Hej Clara, Ja det har vi. Men egentlig også mest fordi det er nemmest. Ved ikke helt om det er nødvendigt for de bliver jo bagt.

      Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] vi også overvejer at eksperimentere med f.eks. lakridspulver, som Gitte og Mia har brugt i deres Lakridskys. Og så måske lime i stedet for citron. Den vender vi lige tilbage […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *