Langtidsstegte skanker

 

SvineskankFor nogle uger siden rullede en genudsendelse af 4-Stjerners Middag over skærmen, hvor der blev serveret svineskanker. Tanken om et lækkert stykke kød, der havde sprød svær hele vejen rundt (næsten), satte dette på listen over retter, der helt sikkert skulle prøves.

Mange gange har blikket faldet på svineskank i supermarkedets køledisk, men tanken om et stykke simrende flæsk med relativt meget fedt skind, havde dog indtil videre overvundet lysten til at prøve dette af.

Inspireret af 4-Stjerners middag fik vi dog indkøbt en svineskank samt lidt rodfrugter og en god mørk øl var allerede “på lager”.


4 personer
30 minutter


  • Svineskank
  • Gulerødder
  • Knoldselleri
  • Porrer
  • Løg
  • Bredbladet persille
  • Øl

Vi skar rodfrugter i grove tern og kom dem i bunden af en bradepande samme med masser af løg, porrer og bredbladet persille. Skanken blev ridset godt på både kryds og tværs og lagt ovenpå.

For at sikre både fugtighed til kødet men også basis til en god sovs, valgte vi at hælde en øl over. Her er det smag og behag, der skal afgøre hvilken øl man vælger, men vi valgte en Jacobsen Brown Ale, for at sikre en god kraftig smag til vores sovs. Inden skanken blev sat i ovnen blev den våde skank (efter øllen var hældt over) gnubbet godt med groft salt for at sikre den gode sprøde svær.

Svineskank

Hvor længe skanken skal være i ovnen, er det kun tålmodigheden der skal bestemme. Vi gav vores 3-4 timer ved 160°, men er sikker på, at den kun ville blive bedre af endnu længere tid ved lavere temperatur.

Efter stegning lod vi skanken hvile på et bræt. Grønsagerne kom i en skål og den resterende sky af kødsaft og øl i bradepanden blev drysset med lidt mel og tilsat mælk (fløde ville nok heller ingen skade gøre), salt og peber, til en dejlig smagfuld sovs. Udover grønsagerne der havde være i bunden af bradepanden, valgte vi at servere retten med en grov rodfrugtmos.

Svineskank

En lækker ret af et overset stykke kød, der bare skal have tid til at mørne og sværen blive lækker sprød. Det er oplagt at vi skal have prøvet en svineskank på rotisseriet i Weber’en – så sværen kan bliver sprød hele vejen rundt, da den ikke skal ligge med en side nedad.

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *