Pandekager med hindbærskum

Pandekager med hindbærskum

I anledning af, at det snart er Pandekagedag (d. 21 feb.) bliver vi jo nødt lave pandekager. Pandekagedagen stammer fra England  og har eksisteret i mere end 450 år. I Danmark er det forholdsvis nyt, vi havde i hvert fald ikke pandekagedag da vi var små.

Pandekager kan jo spises til en hver tid og på mange måder. Vi  har valgt at eksperimentere lidt med fyldet. Hindbær og marcipan er noget vi begge elsker, så hvorfor ikke kombinere det…


4-6 personer
45 minutter

Pandekager:

  • 5 dl. Mel
  • ½ spsk. Sukker
  • ½ spsk. Salt
  • 6 dl. Mælk
  • 2 Æg
  • 50 g. smeltet smør

Hindbærskum:

  • 3 dl. Piskefløde
  • 2 spsk. Sukker
  • 1 dl. Revet marcipan
  • 6 tsk. knuste frysetørrede hindbær

Der findes nok lige så mange pandekageopskrifter, som der findes pandekage-bagere, og alle har en mening om de skal være tykke eller tynde osv. Denne pandekage opskrift giver nogle tynde fine, og ikke alt for søde pandekager. Alle ingredienserne piskes sammen, og det smeltede smør gør, at det ikke er nødvendigt at bruge fedtstof på panden.

Inden vi gik i gang med at stege pandekagerne lavede vi hindbær-skum. Pisk fløden til flødeskum, rør sukker og revet marcipan i og vend knuste frysetørrede hindbær i, og smag lidt til undervejs, alt efter kraftig smagen af hindbær skal være vi brugte 6 tsk. knust frysetørret hindbær, og så har man det lækreste lyserøde skum til at fylde i sine pandekager – og det smager fantastisk.

God pandekagedag til alle!

4 KOMMENTARER
    • Gitte og Mia
      Gitte og Mia says:

      Hej Marlene, denne gang havde vi købt dem hos Special købmanden, men de kan vist fås flere steder også på nettet.

      Svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *