Påskeæg

Påsken er jo fuld af forår og tit også af familiekomsammen, så hvorfor ikke lave noget ekstra lækkert og forkæle nogen man holder af. De her påskeæg kræver dog lidt tålmodighed, eller rettere det kommer jo lidt an på, hvor dekorerede de skal være og om man kan leve med, at alt pynt ikke er lavet af marcipan. For det var helt klart det der stjal tiden, da vi lavede dem. Men det er en rigtig hyggelig ting at lave sammen, nu hvor man har lidt fri og tid til at hygge sig med tingene.


ca. 10 æg
3-4 timers underholdning


  • 200 g. chokoladekage
  • 1,25 dl. piskefløde
  • 125 g. mørk chokolade (ca. 55%)
  • 1-1,5 spsk. romessens
  • Marcipan
  • Mørk smelte chokolade
  • pastafarve

De bygger sådan set på den samme opskrift som vores luksus romklugler – her er et kort oprids: (til ca. 10 æg skal der bruges en halv portion af den oprindelige.) Først smuldres chokoladekagen ned i en skål. Derefter varmes fløden op i en lille gryde, mens den mørke ckokolade hakkes groft. Lige inden fløden når kogepunket tages den af varmen, og den mørke chokolade hældes i, og røres til  en fin chokolade-ganache. Herefter røres det op i kage-smulder og der tilsættes romessens – se evt. mere om romkugle-massen her.

Nu skal romkugle-massen hvile i køleskabet i ca. en time – som man så kan bruge på at lave diverse marcipan pynt. Først farvede vi marcipanen i forskellige farver og dernæst lavede vi små figurer, nogen formede vi selv og resten trykkede ud ved hjælp af udstikkere. Vi farvede også noget af den marcipan, som skulle bruges til at pakke æggene ind i. Efter ca. en time tog vi romkugle-massen ud og formede æggene, og satte dem så kort i køleskabet igen, for ellers er de lidt bløde at skulle arbejde med. Og så var det tid til at pakke dem ind i marcipan – det er ikke helt nemt, men hvis man ruller marcipanen ud mellem 2 stykker husholdningsfilm så hænger det ikke fast, og man får en forholdsvis glat overflade. Alternativt kan man bruge rullemarcipan. Da de var pakket nogenlunde fint ind blev de dyppet i mørk chokolade. Det har 2 gode formål; 1) det smager godt, 2) det kan skjule de samlinger, som man kommer til at lave, når man pakker æggene ind.

Når æggene så er dyppet i chokolade er de klar til at blive pyntet, og her er det jo så bare at være kreativ – vi har forsøgt os lidt med nogle forårsinspirerede blomster.

Håber det kan inspirere til lidt påskehygge de næste par dage. God påske til alle…

3 replies
  1. Trine
    Trine siger:

    Nej hvor er de flotte, hele mit arbejde(kollegaer) drypper af savl !!!! Vi ville meget gerne smage dem :O)

    Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *