Pommes gratin dauphinois (a.k.a. flødekartofler)

Gratin dauphinois

Flødekartofler findes i mange varianter, både klassisk udelukkende med fløde men også tilsat både ost, hvidløg, muskat, mornay sauce, karry… ja, det er nok kun fantasien (og smagen), der sætter grænsen.

Skal man lave nogle (efter vores mening) ekstra lækre af slagsen, så er dette et rigtig godt bud.


15 minutter

  • Kartofler
  • Champignon
  • Emmentaler
  • Fløde
  • Muskat
  • Salt og peber

Kartoflerne skæres i tynde skiver på et mandolinjern og champignons skæres med kniv i tynde skiver. Kartofler og champignon lægges skiftevis lagvis i små skåle (ramekiner) med lidt revet emmentaler, salt peber og muskat mellem lagene.

Når skålene er fyldt op hældes fløde trekvart op (ikke helt til kanten, så løber det over, når de kommer i ovnen) og gratineres med lidt revet emmentaler på toppen.

Bages i ovnen ved 200° i cirka en halv time. Prøv eventuelt med en kødnål om kartofler er møre inden de serveres.

Gratin dauphinois

Kan anvendes til alle kødretter, hvor man kan servere flødekartofler, men vi valgte en skinkeculotte, som vi havde smurt med indkogt æblecidereddike og krydret med timian. Samt bagt broccoli og blomkål, der var smurt med taffel sennep og drysset med rasp, inden de kom i ovnen.

Gratin dauphinois

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *