,

Rabarber/ingefær marmelade

Nu er det jo ikke lige årstiden for rabarber marmelade, men dette er faktisk også en opskrift fra i sommers. Falder I over nogle rabarber, så skal I da prøve den.


4 personer
45 minutter

  • 3-4 rababer
  • 1 spsk vand
  • 100 gr. rørsukker
  • lidt citronsaft
  • 1 tsk vanillesukker
  • 5-10 gr fintrevet ingefær
  • Vodka eller atamon til at skylle glasset med

Ta dine rabarber og snit dem i 1-2 cm stykker. Put dem i en gryde med 1 spsk vand og 100 gram rørsukker (eller almindelig), put lidt citron og lidt vanille ved samt en stump fintrevet frisk ingefær. Lad småkoge i 15-20 min til rabarberne er kogt ud. Nu er marmeladen faktisk færdig.

Hvis du vil have den lidt tykkere i konsistensen så tilsæt en halv tsk geleringspulver til marmelade (kan købes i Brugsen), hvis du vil forlænge holdbarheden så skyl dine glas i atamon inden du putter marmeladen i. Men ingen af delene behøves nødvendigvis. Ligeså snart marmeladen er færdig kommes den på glas, mens den er varm og
låg skrues på med det samme – og så på køl. Et styks lækker marmelade færdig.

hjemmelavet marmelade
3 KOMMENTARER
  1. Berit Skindersø
    Berit Skindersø says:

    Faldt over denne opskrift for en månedstid siden. Den er bare SÅ fantastisk lækker, at jeg må lave en ny portion nu imens rarbarberne er der.

    Svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *