,

Rocky Road

rocky-road

Årets højdepunkt i mit køkken er altid konfekten op til jul og selvom det her måske ikke er konfekt i den mest traditionelle forstand, så har jeg i år valgt at tilføje Rocky Road til julens konfektfad. Og ikke nok med at jeg slet ikke kan styre mig selv når de her lækre bidder står foran mig – så er jeg virkelig blevet overrasket over at det er så nemt at lave noget så lækkert.

Og endnu en fordel er at det er noget der nemt kan laves et par dage i forvejen, hvilket altid er rart når man har travlt.


50 små mundrette bidder
20 minutter + afkøling

  • 150 g. mørk chokolade (min 70%)
  • 150 g. mælke chokolade
  • 125 g. usaltet smør
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g. mini marshmallows
  • 150 g. Marie kiks
  • 60 g. pistacienødder

Start med at smelte lidt smør i en gryde, når det så småt begynder at smelte tilsættes den mørke og lyse chokolade, samt siruppen.

Mens det smelter knuses kiksne til mindre stykker. Put også bagepapir i bunden af den form (bradepande) du vil bruge, alternativ kan man også bruge en foliebakke.

Når chokoladen, smørret og siruppen er smeltet og blevet til en fin jævn masse, hældes en smule af chokoladen over i en skål – ca. 1/3, resten bliver i gryden og røres med nødder, kiks og 2/3 dele af skumfiduserne (mimi marshmellows eller almindelige klippet i mindre stykker). Når det hele er mixet godt rundt i chokoladen hældes det hele op i en lille bradepande (min er ca. 20×30 cm) og fordeles jævnt. Til sidst hældes resten af skumfiduserne oven på, og oven på dem kommer resten af chokoladen.

Det sidste gøres da mange af de første skumfiduser smelter  – så på den her måde er du sikker på at de alle ikke forsvinder helt.

Sæt bradepanden i køleskabet i mindst 2 timer, men gerne natten over.

Når det har stået natten over er det klar til at blive skåret i små mundrette bidder, som nu vil være helt umulige at modstå…

rocky-road-mountain

2 KOMMENTARER
  1. Christina Majgaard
    Christina Majgaard says:

    De ser lækre ud, dem må jeg prøve! :) Hvordan opbevarer du dem, når du laver dem et par dage i forvejen? :)

    Svar

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *