Rundtosset and

and1

For os er grill-sæsonen hele året, men da bøffer og pølser mest høre sig sommerens sol og varme til, er vi nødt til at være kreative i vinterperioden.

Da vi for nyligt skiftede vores Weber Gold ud med en Weber Performer og yderligere investerede i et Weber rotisserie, var det klart and der stod øverst på “things to try on the rotisserie”, og listen er lang, så mon ikke der sniger sig nogle flere retter fra denne liste ind på bloggen?

And på grillen

And på grillen er ikke nogen nyopfunden ret, men en der bestemt er værd at prøve.
Vi tænkte meget på hvordan vi kunne forene den traditionelle juleand, med en sommerspise. Ved at fylde den med ferskner og blodappelsiner  synes vi det er lykkedes meget godt, da sødmen fra frugterne giver dejlig smag og saft til den traditionelle and.

Til info skal vi nævne, at vi altid bruger Cherry Valley Peking ænder, da vi har erfaret at de er mere kødfyldte end de andre ænder vi har prøvet, men det er jo en smagssag.


4-6 personer
ca. 2 timer


  • 3200g And
  • Ferskner
  • Blodappelsiner
  • Salt

Rens anden og fyld den med de kvarte skrællede frugter, luk den til med kødnåle. Sæt den på rotisseriet og herefter over på den optændte grill. Gnid salt på anden. Herefter skal den ca. have 2 timer ved omkring 170-190 grader – juster temperaturen ved hjælp af spjældet. Anden grilles med indirekte varme – altså med kullene placeret i siderne og ikke direkte under anden.

Fjerkræs bør steges til centertemperaturen er 75°.

TIP: Tag grillristen af – så skal den ikke rengøres bagefter. Læg en foliebakke i bunden af grillen, for at opsamle fedtet fra anden.

Vi serverede denne dejlige and med Kartoffelsalat med rygeost og Rødbedesalat.

 

3 KOMMENTARER

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] forbindelse med den rundtossede and nævnte vi denne rødbedesalat. Meningen var, at den skulle være postet sammen med anden, men vi […]

  2. […] er lækker til det meste sommermad, men vi valgte at servere den til vores grillede and, som sammen med rødbedesalat gav en lækker og ny måde at nyde andesteg […]

  3. […] Rotisserie er et absolut must, hvis man vil tilberede perfekte grill-kyllinger og ikke mindst ænder på sin kuglegrill. Rotisseriet er ganske stort, så det kræver lidt plads til opbevaring, men er […]

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *