, ,

Rustik Sommer Salsa

SalsaCover

Om sommeren, og i sær når vejret er så hedt som i disse dag, er jeg virkelig fan af mad, der ligger lige så let i maven som det er let at lave. Denne sommer salsa lever op til dét kriterium, og kan desuden kombineres med et utal af forskelligt tilbehør. Jeg har her valgt at supplere op med perlespelt, men alt fra tortillas til grillet fisk og kød ville fungere fremragende. Apropos, ville det være oplagt at lave netop denne ret på grillen i stedet for i ovnen, som jeg i mangel på bedre har gjort.


3-4 personer
45 minutter

  • 3 majskolber
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 avocado1
  •  stort rødløg eller 2 små
  • 1 stærk chili eller 2 milde
  • 1 mellemstor tomat
  • Koriander eller persille som pynt

Dressing:

  • 3-4 Spsk. Olivenolie
  • 1 Spsk. Honning
  • 1 lime
  • Salt og peber

Samlet

Det første du gør, er at pille majskolberne, skære peberfrugten og chilien midt over og fjerne kernerne, halvere avocadoen og fjerne stenen samt skære rødløgene i ringe. Placer så det hele i et ildfast fad, smør grøntsagerne med olie (oliven eller smagsneutral) og sæt dem i en ovn på 220 grader i cirka 40 minutter. Tiden er ikke alfa omega her, bare hold øje med, at grøntsagerne bliver let brunede og vend dem så halvvejs (det samme gælder hvis du bruger grillen). Jeg foretrækker at tomaten er frisk, og blander den derfor først i salsaen til allersidst – skåret i små tern og med indmaden fjernet. Dette er dog helt op til smag og behag, og tomaten kan selvfølgelig bages med så længe man lader den forblive hel under bagning.

TreIngredienser

Når grøntsagerne i ovnen har fået en rar gylden farve, tages de ud og får lov at afkøle lidt. Derefter skæres majsene af kolben og peberfrugt, avocado og løg skæres i grove terninger. Chilien hakkes fint, og det hele blandes sammen med tomaten i en skål. Tilsæt hertil dressingen af de sidste fire ingredienser på listen: Olivenolie, smeltet honning, saften fra en lime og rigeligt med salt og peber. Jeg tilsatte desuden lidt hakket, frisk koriander på toppen af retten til sidst, men glemte selvfølgelig at få taget et billede af det (det der med at fotografere min mad skal jeg vist lige vænne mig til). Er man ikke til koriander, er frisk persille et godt alternativ.

Alt i alt et temmelig vidunderligt måltid en afsindigt varm hverdagsaften!

SalsaCloseUp

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *