,

Salat Nicoise

salat nicoise_1

Kender I det, når man har lyst til en lækkert salat til aftensmad eller frokost? … Men man gider samtidig ikke ende med knurrende mave kort tid efter, fordi salaten var lidt for ambitiøs på anti-kalorie fronten? We do :)

En salat, der både tilfredsstiller smagsløg og maven i lang tid, og samtidig er meget nem at verfe sammen, er klassikeren Salat Nicoise.

Variationerne er mange, når det kommer til denne salat (… bare lav en google søgning og du finder en del), men vi sværger til denne udgave:


2 personer
30 minutter

  • 1 tunbøf (cirka 150 gr)
  • Salatblade
  • Lidt purløg til pynt
  • 6 radiser
  • 10-12 sherrytomater
  • 4 æg
  • 4 Kartofler
  • 0,5 rødløg
  • 10-20 kapers
  • 10-15 oliven
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 2 tsk sennep
  • Citronskal
  • salt & peber

Start med at koge dine kartofler, så de kan nå at køle af inden servering. Kog æggene smilende, hvilket vi klart foretrækker, da blommen smuldrer i salaten hvis ægget er hårdkogt. Salaten er der ikke så meget at sige til. Skyl alle ingredienserne (salat, purløg, tomater, radiser), og anret dem som du kan li’ dem på tallerkenen, sammen med kartoflerne og æggene.

Tunen er altafgørende for os. Vi sværger til frisk tun fra fiskehandleren, hvilket kan være lidt dyrt, men vi køber kun én god bøf til to personer. Tunen steges på panden i maximalt 1½-2 minutter på hver side, så den stadig er flot rosa i midten. Vi skærer bøffen i passende strimler og anretter dem med oliven, kapers og rødløg.

Dressingen laver vi af 1 spsk olie, 1 spsk æbleeddike, 1 tsk dijon sennep, lidt citronskal og så salt og peber efter smag og behag. Det er blandingsforholdet i dressingen, men vi laver typisk dobbeltportion J

God fornøjelse.

 

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *