små mazarinkager

Okay indrømmet, disse mazariner blev lavet da vejret var lidt varmere, solen skinnede og der var masser af danske jordbær. Men det gør jo ikke opskriften ringere.

Mazarinkager som vi alle kender så godt, er super lækre når man laver dem selv, de er på ingen måde som dem man køber på tankstationen. Og de får nemt et lækkert strejf af sommer når de får lidt flødeskum og jordbær på toppen. Alternativt kan man dyppe dem forsigtigt i lidt mørk chokolade, nu hvor det jo ikke ligefrem bugner med friske jordbær længere.


20-25 små kager
ca. 1 time

  • 200 g. blødt smør
  • 250 g. flormelis
  • 4 æg
  • 125 g. mel
  • 250 g. marcipan
  • 100 g. kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • evt. lidt hakkede mandler

Pynt med mørk chokolade, piskefløde og bær


Blødt smør og flomelis mixes til en masse. Marcipanen røres blød med æggeblommerne og blades derefter i smør/sukker massen. Kartoffelmel, mel og bagepulver tilsættes lidt ad gangen. Pisk æggehviderne stive og bland dem forsigtigt i dejen til aller sidst. Dejen fordeles i små smurte forme (muffinsforme kan sagtens bruges, hvis man ikke har små sandkageforme) De sættes midt i oven ved 180 grader. Bagetiden kan variere lidt alt efter størrelsen, men er de små skal de ca. have 20-25 min, mens de lidt større skal have 25-30 min.

mini mazarinkager

Når de er færdige og kølet af, kan de pyntes med mørk smeltet choklade, eller hvis man er i sommerhumør med lidt flødeskum og friske bær.

mini mazarinkager

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *