,

Verdens nemmeste koldskål

koldskål_1

Det kan næsten ikke betale sig at købe koldskålen færdiglavet, når det både er billigere og smager bedre at lave den selv.

Det eneste, der er sikkert med denne koldskål er forholdet mellem kærnemælk og tykmælk. Resten kan du justere, som du selv synes, at det smager bedst. Tilføj også gerne nye sjove ting: Vi havde da i hvert fald tænkt os at prøve med noget lakridspulver, siden det nu er ‘det nye sort’.


4 personer
5 minutter


  • 1 l kærnemælk
  • 1/2 l tykmælk
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vanillepulver
  • Revet citronskal

Og det er jo bare at piske ingredienserne sammen og stille i køleskabet.

7 KOMMENTARER
  1. Nicoline Marie
    Nicoline Marie says:

    Uhm koldskål – så er det snart sommer:)

    En ting der lige gør den lidt mere lækker, og stadig holder det nemt, er hvis man starter med at tage 2 pasteuriserede æggeblommer og pisker med sukkeret så du får en “æggesnaps”, efterfølgende tilføjer du de øvrige ting. Det gør den mere luftig og cremet:)

    Og så kan man bruge ylette i stedet, det er lidt tykkere men lidt sundere:)

    God sommer!

    – Nicoline Marie

    Svar
    • Trine & Janus
      Trine & Janus says:

      Ja min mor lavede den også altid med æggeblommer – men det her er bare mere simpelt ;-) og god idé med ylette – det skulle vi måske prøve næste gang.

      God sommer til dig også Nicoline.

      Mvh
      Janus & Trine

      Svar
  2. Marian
    Marian says:

    Jeg kan heller ikke finde koldskål her i Sverige, så det ser ud til, at jeg også må brygge min sommerdrik selv i år. Andet problem er så, at jeg heller ikke kan finde past. æg heroppe… hmmm… de svenskere….. ;)

    Svar
    • Trine & Janus
      Trine & Janus says:

      Haha – så er det godt, at denne opskrift er uden past. æg. Det er det, der gør den så nem. Og det smager altså helt fint uden :-)
      Mvh
      Janus & Trine

      Svar
  3. berit hansen
    berit hansen says:

    Hej..
    Og i stedet for de meget sukkerholdige kammerjunkere kan man riste lidt havregryn i honning som drys.. rigtig skønt.. mætter mere og børnene elsker det også.. :-)

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] laves ifølge tidligere udgivet opskrift – se her. Og så tilsættes der blot lakridspulver og kaffe og piskes. kaffekoldskållakridslækkertny […]

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *