Vintergryde med øl og lakridsrod

vintergryde med lakridsrod_5

Om vinteren er der ikke noget så lækkert som simremad, og når vi har tid til det, så nyder vi godt af det. Denne ret er sådan set ret let at forberede, men den skal have et par timer i ovnen for at blive perfekt.

vintergryde med lakridsrod


4 personer
45 minutter

  • 600 gr okse- eller kalvekød
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 chili
  • 2 rødbeder
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 1 bladselleri
  • 5 champignoner
  • 1 stang lakridsrod
  • 1 ds hakkede tomater
  • 50 gr tørrede abrikoser
  • 1/5 dl æbleeddike
  • 1/5 l bouillon
  • 50 cl mørk øl
  • 1 kvist Rosmarin
  • Salt & peber
  • Rapsolie til stegning
  • Ris og/eller brød

Find en stor gryde frem, skær dit kød i grove stykker og brun det let i rapsolien. Tilsæt herefter alle dine grøntsager groft skåret ud (løgene  fx gerne i både). Når det hele er varmet godt igennem hælder du æbleeddiken over og lader denne reducere lidt. Så er retten klar til dine krydderier, og når de er vendt godt i tilsætter du øl, bouillon, hakkede tomater og til sidst abrikoser (da disse går let i stykker). Kom lidt salt og peber i (men ikke for meget, da retten skal smages til senere).

Nu skal retten lige op og koge. Dette vil få kødet og grøntsagerne til at afgive nogle “affaldsstoffer”, der viser sig som skum på overfladen. Fjern dette, hvis du gerne vil have en pæn og klar sovs i din vintergryde. Når du har skummet af, så sætter du gryden ind i en forvarmet ovn på 150 grader i mindst to timer.

Når du synes, at din ret har fået nok, så tager du den ud på dit komfur og kan nu smage til med æbleeddike, salt og peber.

Bon appetit!

 

0 KOMMENTARER

Skriv en kommentar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *