Ja vi ved nu ikke, hvor ambitiøs denne kartoffelmad egentlig er, men det er da en ny måde at gøre det på og det lød fint i overskriften. Trines livret er smørrebrød. Yes. She loves it. Der er noget nyt til hver bid og plads til masser af små smagsoverraskelser. Derfor skulle vi da også serverer smørrebrød for hendes familie, da de kom til fødselsdag for kort tid siden. Google blev haglet ned med spørgsmål og sætninger som “kartoffelmad på en ny måde?”, “nordisk kartoffelmad” og “hvor får man en god kartoffelmad”. Anyways – vi nåede frem til en fyr, der beskrev den bedste kartoffelmad, han nogensinde havde fået. Og ud fra denne beskrivelse gik vi igang.
30 minutter
—
- 6 tynde skiver rugbrød
- 1 lille spsk smør
- 9 små Samsø kortofler
- 4 radiser
- Rygeost
- Karse
- Salt & peber
MAYO
- 2 spsk mayo
- 1/2 tsk stærk sennep
- Citronsaft
- Karse
- Salt & Peber
SYLTEDE LØG
- 2 rødløg
- 2 dl eddike
- 1 dl vand
- 1 spsk sukker
- 7 peberkorn
- 7 korianderfrø
- Evt. tørret chili
Og det er jo faktisk meget simpelt: rugbrødet erstatter du med rugbrødscrumble og så bruger du karse, syltede løg, mayo og rygeost som “pynt”.
De syltede løg kan du med fordel lave dagen inden. Her skær du bare løgene i tykke skiver og trækker lagene fra hianden. Rør de andre ingredienser sammen og smag til, inden du hælder det over løgene. Stil i køleskabet.
Rugbrødet kommer du i en blender og herefter på panden med smør og lidt salt. Rist det sprødt og lad det afkøle.
Anret det som på billedet, hvor kartoflerne ligger oven på mayoen og rygeosten ligger lidt imellem kartoflerne. Det er vigtigt, at det er nogle lækre og faste kartofler, som bruges.
Det ser rigtig lækkert ud! Hvor mange personer er opskriften til?:-)
Hej Anne. Det var det også :-) der står altid antal “servings” øverst i højre hjørne på vores opskrifter og denne er til seks personer. Mvh Trine