vegetarlasagne

Vegetarlasagne er undervurderet! Jeg elsker lasagne og efter et par forsøg er dette blevet min favorit. Jeg laver faktisk næsten aldrig lasagne med kød mere, ikke at det også kan være lækkert, men jeg synes, at det er så mange flere variationer og nuancer i en god vegetarlasagne.


4 personer
1 time

  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 5-6 gulerødder
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 300 g champignoner
  • Salt og peber
  • Lasagne plader (gerne fuldkorn)
  • 1 aubergine
  • 125 g. mozzarella
  • Mornay sauce
  • Spinat
  • Rasp

Først skæres auberginen i skiver og steges på en tør pande, og lægges derefter til side. I mens skæres champignoner og løg. Nu hvor panden er varm får champignonerne også en tur.

Sovs: Svits løgne i en gryde, mens gulerødderne rives. Når løgne er svitset tilsættes champignongerne, samt de flåede tomater, samt en lille dåse tomatpure. Når det så småt begynder at simre, tilsættes de revet gulerødder, samt den friske basilikum (groft hakket). Smag til med salt og peber.

Og så er det eller bare om at “samle” lasagnen lag for lag. Jeg starter altid med sovs, så plader, sovs, auberginer, spinat, mornay sauce, plader, sovs, mozzarella, og til sidst drysses lidt rasp. Og så 30-35 min i ovnen ved 200 grader.

Hvor mange lag man vil lave, er jo helt op til én selv – jeg har bare prøvet et par gange, at lasagnen lige pludselig er blevet for høj og har svært ved at være i mit fad, så nu prøver jeg altid at begrænse mig lidt.

Hvis man har andre interessante grøntsager liggende i køleskabet, kan de også tilsættes, f.eks. revet squash eller kartoffel, eller friske tomater i skiver på toppen – prøv dig frem :)

veggieblogging

22 replies
    • Gitte
      Gitte siger:

      Jeg bruger ca. 3/4 dele af sådan et lille karton med 500 g. Det variere lidt, men der er næsten altid lidt tilbage i kartonet.

      Svar
  1. Karina Schougaard
    Karina Schougaard siger:

    Hej Gitte,

    Super skøn blog :)

    Jeg afprøvede din vegetarlasagne i går og den er jo fantastisk! 5 stjerner fra mig<3

    Hav en dejlig dag.

    Svar
  2. Rikke
    Rikke siger:

    Min blev rigtig god ????​ Jeg undlod løg, hvidløg, frisk basilikum og rasp. I stedet brugte jeg knap 1 kg gulerødder og lidt mælk og så paprika og tørret basilikum til sovsen. Det blev til 2 bradepander.

    Svar
    • Gitte
      Gitte siger:

      Kære Rikke, Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg plejer også at tilpasse min lidt efter hvad der er i køleskabet :) KH Gitte

      Svar
  3. Camilla
    Camilla siger:

    Har lavet din lasagne i aften. Den var super god. Min kødelskende mand var også meget begejstret ???? Datteren ville dog have pillet gulerødder og auberginer ud. Måske skulle man blende sovsen næste gang ????

    Svar
    • Gitte
      Gitte siger:

      Kære Camilla, Hvor er det dejligt! Jeg prøver selv at have flere kødfri-dage i mine uger :) KH Gitte

      Svar
  4. Mathilde
    Mathilde siger:

    Jeg lavede lasagnen i dag, da jeg havde gæste her til aften. Som ikke spiser kød. Normalt kan jeg ikke selv leve uden kød, men savnede det slet ikke i den her opskrift, for hvor smagte det bare skønt. Tilføjede en smule paprika i sovsen. Smagte skønt :-)

    Svar
  5. Sammy Dan
    Sammy Dan siger:

    Fantastisk opskrift, mange tak for et dejligt velsmagende måltid, som selv en tumpe som mig selv kan få til at lykkes :-) både kæresten og jeg var imponeret over at man slet ikke savner kød I smagen.

    Svar
  6. Britt
    Britt siger:

    Tak for en fantastisk opskrift! Vi har lavet den utallige gange de sidste mange år – og har netop i dag lavet en kæmpeportion til vores søns 3 års fødselsdag – og det var også menuen hans to første fødselsdage 😂 vi spiser tzaziki, majs, klassisk salat og hjemmelavede hvidløgsflutes til og det er altid et hit!

    Svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Jeg har bogmærket denne opskrift på vegetarlasagne, som jeg af uransagelige årsager ikke kan huske i hovedet endnu. Bourdieu, […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *