citroncupcakes_paaskelam

Det er længe siden jeg har lavet cupcakes i hvert fald med det ene formål, at de skal pyntes, det betyder dog ikke at de ikke smager godt for opskriften på citroncupcakes er super god og giver nogle lækre cupcakes som er lidt svampede på den gode måde og som ikke er kedelige dagen efter.

Det kommer nok ikke som en overraskelse, men det tog lidt tid at lave dem, jeg brugte i hvert fald et par minutter på hver enkelt lam. Men det er hyggeligt og hvis man er flere om det går det stærkt, så jeg kan kun opfordre til at disse cupcakes er et fælles hygge projekt her i påsken.

citroncupcakes_paaske_lam_Fotor


15 stk. 
2 timer

Cupcakes:

  • 100 g. Blødt smør
  • 140 g. Sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl. Kærnemælk
  • 2 tsk. Vanille
  • 280 g. mel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk natron
  • 2 tsk bagepulver
  • citronskal fra 3 citroner

Pynt:

  • 4 dl. fløde
  • 250 g. marcipan
  • 1 stor pose mini skumfiduer
  • 1/2 tsk. æggehvider
  • 3-4 spsk florsukker
  • Lidt mørk chokolade

Da øjnene skal tørre helt op inden de skal bruges starter jeg med dem, jeg lavede dem faktisk dagen før. De er lavet af royal icing som er ret nemt at lave og som har den fordel af det tørre helt hårdt op. Tag en lille skål, med en halv tsk. æggehvide, sigt florsukker i lidt af gangen, ca. 3-4 spsk. til det bliver en sej masse.

Hæld glasuren op i et lille kræmmerhus af pergamentpapir eller hjørnet af en frysepose. Klip forsigtigt spisen af og sprøjt de runde kugler ud til øjne. Når de har stået lidt og fået en hård overflade smelter du lidt mørk chokolade som “males” på med en tandstik. Så skal de bare stå og tørre.

making-eyes

citron-cupcakesBag cupcakesne, kan evt. gøres dagen i forvejen. Piske det bløde smør sammen med sukkeret, når det er en hvid jævn masse piske æg og vanille i, og til sidst kærnemælken. Nu røres de tørre ingredienser mel, salt, natron og bagepulver i lidt ad gangen. Som det sidste røres skalen fra 3 citroner i. Og dejen fordeles i muffinsforme, da de hæver en del er det vigtig de ikke fyldes mere end 2/3 dele op.

Bag i en forvarmet ovn på 185 grader i 20- 25 minutter.

Mens cupcakesne køler af kan du gå i gang med at lave hovederne til de små lam. Tril en lidt aflang kugle af marcipan (ca. 10 g.) skær et skråt snit på bagsiden så den ligger lidt skævt, brug det marcipan som du lige har skåret af til at trille en pølse som du skær over på midten og former til de 2 øre.

paaske_lamme_hoved_marcipan

Vælg 2 øjne og placer dem på lammet, brug lidt skukkervand eller sirup som lim når du sætter øjnene på så de bliver der. Jeg brugte en pincet til at placere dem med da den lille pupil af chokolade nemt smelter i hænderne. Når hovederne er klar ligges de til side.

lamme_hoved_marcipan

Marcipanskum: Fløden piskes til flødeskum, og 100 g. marcipan rives og røres ned i flødeskummet. Sprøjt marcipanskummet ud på hver enkelt cupcake og sæt så et hoved på og placer så en masse mini skumfiduser på resten af kroppen.

samle_paaske-lam

8 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] øjnene skal tørre starter vi med dem. Her har jeg brugt samme teknik som da jeg lavede “påskelam” for nogle år […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *