Kokosmakronreder med Påskekyllinger

Påsken er over os, og de her kokosmakron-reder og små påskekyllinger kan du nemt lave. De er super søde og kan endda bruges som en del af bordpynten på påskebordet.

Rederne er lavet som helt almindelige kokosmakroner og kyllingerne er lavet af marcipanæg der har fået næb og øjne.


ca. 15 reder
45 minutter

Kokosmakronreder:

  • 1 spsk. smør
  • 120 g. kokosmel
  • 120 g. sukker
  • 2 æggehvider

Kyllinger:

  • Marcipanæg
  • mørk chokolade ca. 10 g.
  • hvid chokolade ca. 20 g.
  • Pastafarve

Start med at lav rederne.

Først tændes ovnen på 180 grader.

Smelt smørret i en tykbundet gryde ved svag varme. Når det er smeltet (må ikke brune!) røres sukkert i, når det hele er blandet godt sammen til en lysegul masse tilsættes kokosen. Sukkermassen fordeles godt i kokosen. Sluk blusset, og saml massen med æggehviderne.

Og så er det ellers bare om at forme nogle fine små reder som passer til ca. 3 små æg. Ææg dem på en bageplade med bagepapir. Man kan enten forsøge sig med 2 skeer eller bruge hænderne, det er lidt snasket – men det er nok det nemmeste.

kokosmasse og kokosreder

Bag midt i oven i 15-20 min. Hold øje med dem for lige pludselig går det stærkt, og smagsmæssigt er det ikke godt hvid de bliver brændt. Mine fik faktisk lige i overkanten.

Lav marcipanæggene om til påskekyllinger. Smelt noget mørk chokolade og lav øjnene. Jeg brugte en tandstik til lige at prikke to små øjne på hvert æg. For at de ikke skulle trille for meget rundt stillede jeg dem i en skål med små korn, gryn eller andet kan også bruges.

Næbet er lavet af hvid chokolade som har fået en smule orange pasta farve, jeg sprøjtede næbet forsigtigt på med et lille kræmmerhus lavet af pergamentpapir.

Sådan laves påskekyllingerne

Sæt de små kyllinger op i rederne os så er de klar til at pynte på påskebordet… eller til at spise :)

Påskekyllinger i reder

 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *