Disse gulerodsboller er super nemme at lave og smager himmelsk. De er en god start på dagen. De kan både spises som en morgenbolle eller laves til en skøn sandwich.
18 boller
55 minutter + hævning
55 minutter + hævning
—
- 2 dl tykmælk
- 4 dl vand
- 15 g. Gær
- 2 spsk sukker
- 2 tsk salt
- 1 1/2 dl olie
- 3 mellemstore groftrevet gulerødder
- 1dl solsikkekerner
- 2 dl havregryn
- 1 dl hvedeklid
- 800 g hvedemel
- Olie til pensling
Bland tykmælk, vand og rør gær i. Tilsæt sukker, salt, olie, gulerødder, solsikkekerner,havregryn og klid, og rør godt sammen. Tilsæt mel og rør til en ensrettet masse. Dæk dejen til og sæt dejen i køleskabet natten over eller mindst 7-8 timer.
Slå dejen ud og fordel 18 klatter på bageplader med bagepapir på. Pensel med olie og sæt dem i en forvarmet alm. oven på 200 grader eller 180 grader varmluft i ca. 25-30 min.
En bageklassiker man aldrig skal kimse af! Fine billeder….
Disse boller går man ikke galt ibyen med. Mange tak Marian
Dem skal jeg da prøve….. kan man bruge noget andet en hvedeklid
?? måske….
Hej Trine. Vi har både brugt rugmel og grahamsmel i stedet for. God fornøjelse.
Så er de prøvet ! Og de var super gode…. Dem vil jeg helt sikkert prøve af lave igen :0)