Den anden dag lavede vi pasta med kødboller i ægte Lady & Vagabonden stil. Vi krydrede dem rigtig godt, og de smagte helt fantastisk. Det ser måske simpelt ud – men det er kun udførelsen, der er simpel. Selve smagen er faktisk meget bedre, end man måske tror, hehe. Så er de solgt – nu til opskriften.
4 personer
30 minutter
—
Tomatsovsen:
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomat puré
- 1 fed hvidløg
- 1 lille skalotteløg
- Citronsaft
- Salt & peber
Kødbollerne:
- 500 gr hakket oksekød
- 100 gr stegt og hakket serano-skinke
- 1 æg
- 1 spsk mel
- 2 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 2 små hakkede chili (smag og behag, hvor stærke de skal være)
- 10 hakkede oliven
- Revet citronskal
- Frisk basilikum
- Frisk rosmarin
- Lidt olivenolie
- Salt og peber
Alle ingredienserne til bollerne blandes sammen til en fars. De formes og herefter steges de. Til sidst hældes tomatsovsen vedi panden, og vupti – så er det færdigt. Server med pasta og riv lidt parmesan udover. Et ‘squiz’ citron er også dejligt :-)
Den rubrik lyder godt nok dirty!
Denne her ret smager SÅ godt! Elsker generelt bare jeres opskrifter.
Det er vi sørme glade for at høre – og vi er også selv ret glade for disse kødboller. Lavede dem til mine veninder den anden dag, og igen var det en succes :-) mvh Trine
Hvor længe tager de cirka at lave? Og hvor mange bliver der til? :)