Vi har det med at plante en masse chili-planter, og efter 2 år hvor vindueskarmen ikke har givet det store udbytte, har vi nu flyttet alle vores planter over til min kærestes forældre og deres drivhus på fyn. Det gør godt nok en stor forskel at de får mere plads og godt med varme.
Vores første høst har været Jalapenos Purple… så det gav jo sig selv at vi skulle lave vores egne jalapenos. Førhen har vi prøvet at lave chilipulver og andre ting for at konservere dem, for når man lige pludselig står med en masse chilier gælder det jo om at få dem brugt og få dem til at holde længere.
Denne opskrift er på 1 glas (300 ml) for det passede i størrelsen til det antal hjemmedyrkede chilier som vi havde med hjem fra fyn i weekenden. Vi havde ca. 12-15 stk. Men hvis man har flere så ganger man bare op derefter.
10 minutter + 3 dage på køl
—
- Chili, jeg brugte jalapeno purple
- 1/4 tsk. hele spidskommen
- 1/4 tsk. hele peberkorn
- 1 fed hvidløg
- 1-2 laurbærblade
- 2 dl. edikke
- 1 dl. vand
- 1 tsk. honning
Start med at skolde de glas du vil bruge.
Hvert glas skal have følgende indhold inden de fyldes med skiveskårne chilier.
1/4 tsk. Hele spidskommen
1/4 tsk. Hele peberkorn
1-2 Laurbærblade
1 fed hvidløg
Skær chilierne i skiver og fyld glasset godt op. I mens du skære varmer du edikken, vandet og honningen i en lille gryde. Det skal lige op omkring kogepunktet men vær opmærksom på at det ikke kommer op og koge rigtigt. Så snart der begyndere at komme bobler tager du edikken af og hælder den over chilierne i glasset. Sæt låget på med det sammen og stil dem på køl når de er kølet ned.
Efter minimum 3 dage er de klar til at spise. Vi plejer at vente ca. en uge.
Den var vildt god tak for opskriften du slår Valdemarsro du er bare meget bederer ind hinde.
10 ud af 10