ribs_top

Lige nu er der så mange lækre bær og frugter, at man næsten ikke ved hvor man skal starte. Jeg har ofte lavet syltetøj og marmelade men syntes det kunne være hyggeligt at give mig i kast med en anden klassiker som ribsgelé jo må siges at være. Og som med så meget anden syltning er det jo ikke kun til lige nu, men noget der holder lidt længere og også kan bruges lidt senere på året.

Du kan bruge ribsgelé til kødretter ala forloren hare, en favorit i min familie men eller på gammeldags æblekage og hvad du ellers kan finde på f.eks. også som topping på yogurt eller skyr, det smager rigtig lækkert.

Ribsgelé


5 små glas (ca. 500 ml)
1 time


  • 500 g. ribs
  • 2 dl. vand
  • 1 saft fra 1 citron
  • Geleringspulver
  • 500 g. sukker

Start med at ribbe ribsene af stilkene, kan med fordel gøres ved hjælp af en gaffel. Hæld dem over i en gryde med 2 dl. vand og saften fra 1 citron. Kog dem i et par minutter til bærrene brister og nemt kan moses.

ribs

Hæld saften og bærrene igennem et rent viskestykke eller et ostelærred, hvis du har sådan et. Hjælp evt. det sidste lidt på vej ved forsigtigt at vride viskestykket med bærrene i.

Mål den sigtede saft op – jeg havde præcis en 1/2 liter, hvilket passer med en halv pose geleringspulver (læs blandingsforholdet bag på posen). Når du tilsætter geleringspulveret blandes det op med 1 spsk. sukker og røres ud i saften. Kog saften op under omrøring og tilsæt sukkeret. Kog i ca. 10 min. uden låg. Fjern skummet fra overfladen med en ske.

Når du har fjernet skummet laver du en geléprøve; Dryp en skefuld gelé ud på f.eks. en underkop. Sæt det i køleskabet til det er koldt. Hvis geléen rynker når du tager den ud er geléen klar.

ribsgele

Hæld ribsgeléen på skoldede glas, eller skyld dem evt. i cognac, for at sterilisere – det ved jeg min mor altid gør. Jeg fik 5 små glas med ribsgelé. Det er en fordel at bruge små glas, da det ellers kan have svært ved at stivne. Lad dem køle af i ca. 30 min til de har fået en gelé-agtig overflade og sæt så låg på.

stikkelsbaergele

 

STIKKELSBÆRGELÈ

Du kan også nemt lave stikkelsbærgelé med denne opskrift. Du bytter blot ribs ud med stikkelsbær :)

Jeg synes især at stikkelsbærgeléen egner sig som topping på yogurt og skyr.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *