Lagkager er forbundet med festlige begivenheder, og denne lagkage blev delvist til en sen aften – aften før Gittes mors fødselsdag. Det er blevet meget moderne med pyntede kager, og især fondant er blevet populært, når der skal pyntes. Og selvom fondant har sine åbenlyse fordele såsom, at det nemt kan formes og farves, så er smagen bare ikke noget at komme efter. Så denne kage var også lidt et forsøg på at finde ud af, hvor svært det ville være at lave en flot kage, pyntet kun med marcipan, for marcipan har jo netop det fondant mangler – den gode smag.
30 minutter + pyntning
—
- Lagkagebunde
- 300 g. Rabarber
- 1 dl. Sukker
- 3/4 l. Piskefløde
- 12-15 Makroner
- Marcipan (ca. 100-150 g.)
- Pastafave
- Mørk chokolade
Da det var lidt impulsivt og døgnnetto har åbent til 22, blev den lavet med købte lagkagebunde – ikke noget at være stolt af, især ikke, da vi har en fantastisk opskrift på lagkagebunde, men den kommer på en anden dag. Da det ikke var nogen stor fest og en rund kage et øjeblik virkede for kedelig, blev bundene skåret til så kagen blev firkantet, og selvfølgelig også lidt mindre. Mængden her i opskriften er dog til en almindelig størrelse lagkage. Denne lagkage er ideel, hvis man ikke har så meget tid på selve dagen, for både pynt og rabarberkompot kan laves dagen i forvejen og stilles klar i køleskabet. Det er dog vigtigt at marcipanen bliver pakket godt ind, så den ikke tørre ud.
Marcipanlåg og pynt:
Først blev en lysegrøn marcipan blandet og rullet tyndt ud imellem 2 stykker husholdsningsfilm – for så er man fri for, at det klistre til kagerullen mv. Den lysegrønne marcipan er selve låget på kagen, og det var slet ikke så svært at få det flot – alternativt kan man bruge marcipan som allerede er udrullet, men så kan man ikke farve det, og det er jo lidt sjovere, når man kan lave det den farve man har lyst til. Dernæst var det pynten, der skulle laves – en lidt mørkere grøn blev blandet til bladene, som så blev trykket ud ved hælp af udstikkere, og så kom det rigtig sjove – mariehønsene. Det er forår og ideen med mariehøns var helt perfekt – og vi har lige købt den her helt postkasserøde pastafarve. De er lavet af marcipankugler, der lige er trykket lidt, og så er de dyppet halvt ned i smeltet mørk chokolade, og også prikkerne er af chokolade. Den mørke chokolade fik dem faktisk til at minde lidt om marcipanbrød, hvilket var ret lækkert. Alt i alt var marcipan frem for fondant slet ikke noget problem – og marcipan komplimentere rabarber rigtig godt.
Rabarberkompot:
Rabarberkompot er super nemt at lave – Rabarberne skæres i 1-2 cm stykker og kommes i en gryde med sukker og lidt vand. Kog ved svag varme til rabarberne er møre. Undgå at røre for meget til sidst, da det eller bliver meget grød-agtigt. De skal ca. have 5-10 minutter.
Lagkagecreme:
Først piskes 1/4 l. piskefløde til flødeskum og rabarberkompotten vendes heri sammen med 12-15 knuste makroner, og så er cremen faktisk klar til at blive fordelt og smurt på lagkagebundene. Lagkagen har godt af at få lov til at sætte sig lidt, så den skal helst laves minimum en time før end den skal spises. Lige inden den skulle på bordet piskedes 1/2 l. piskefløde og kanterne blev pyntet med flødeskum, ligesom en helt traditionel lagkage.
Lagkagecremen smager meget som rabarbertrifli (og indeholder faktisk også stort ser de samme ingredienser), så hvis man elsker rabarbertrifli skal denne lagkage prøves!! og rabarber sæsonen er jo over os, så det er bare om at komme ud hive nogle rabarber med hjem i køkkenet.
Den ser skøn ud! Hvis man dog bare holdt lidt flere fester… :)
Den er virkelig god. Og man behøver da ikke at holde fest for at spise lagkage. :) Vi var kun 4 til middag da denne kage blev lavet.