Weber 1

Grill har altid stået vores hjerter nært, men desværre har mulighederne på 2. sal uden altan været begrænsede, indtil vi langt om længe fik vores have i slutningen 2010.

Første sæson klarede vi os med en Weber One Touch Gold, hvilket bestemt har givet os meget god mad på bordet. Men med udbetalingen af overskydende skat, har vi netop investeret i en Weber Performer med gastænding, der gør det at grille endnu nemmere.

Mange lader sig skræmme af primært 2 ting, når der skal grilles i kul-grill.

1. Det er besværligt at tænde op…! Og nej, det er det ikke. Sidste sæson klarede vi os med en almindelig grillstarter, hvor kullene hældes i og tilsættes et par optændingsblokke (vi har bedst erfaring med spritblokke, da dem i presset kokos oser temmelig meget). Det tager små tyve minutter, så er kullene klar til at grille – den tid man typisk alligevel bruger på at gøre maden klar. Med vores nye grill med gastænding er det dog nu blevet endnu nemmere og hurtigere, da kullene blot hældes i grillen, hvorefter en gas-flamme sørger for at tænde dem. Det tager knap 10 minutter, så kan der lukkes for gassen og grillen er klar til opvarmning. (Ja, en grill og ikke mindst risten bør lige have et par minutter til at blive ordentlig varm inden maden kommes på.)

2. Det er besværligt at gøre risten ren…! Og igen, nej, det er det ikke. En grill-rist skal renses med en stiv stålbørste efter man har grillet (bare lad den ligge på grillen), så er den klar til næste optænding. En grill-rist skal (ref. Jan Glæsel) ligesom en pibe ryges til, det er altså “forbudt” et rense risten til den er blank og forkromet efter grillning. Risten skal være sort – det er det, der giver den gode smag.

For os er det grill-sæson hele året, og netop derfor har vi prioriteret at have en god grill, der er nem at starte op. Dette er prisværdigt ikke mindst iden kolde tid. Men enhver kuglegrill kan anvendes, vores erfaring siger os dog, at der skal en vis volumen til, for f.eks. at sikre den sprøde svær på flæskestegen.

Weber Performer med gastænding

 

 

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] vi for nyligt skiftede vores Weber Gold ud med en Weber Performer og yderligere investerede i et Weber rotisserie, var det klart and der stod øverst på […]

  2. […] blev grillet på risten over indirekte varme i ca. 1½ time – den lammekølle vi anvendte var på knap 2 […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *