Romkugler er slet ikke svære at lave – tværtimod, det er super nemt og lækket.
ca. 50 stk
45 minutter + 1 time
—
- 400 g chokoladekage
- 2,5 dl. piske fløde
- 250 g mørk chokolade (ca. 55%)
- 2- 2,5 spsk. romessens
- Krymmel
Først tager man 400 g. chokoladekage, som smuldres – det må gerne være en rest og det gør heller ikke noget hvis den er blevet lidt tør i det – man kan evt. også tilsætte flere slags kage, hvis man ligger inde med det. Herefter varmes fløden op til lige inden kogepunktet og så tilsættes groft hakkede chokolade, som hurtigt smelter, og under omrøring bliver til en flot blank chokolade ganache. Kage-smulder og ganache røres sammen og tilsættes romessens, her kan man smage lidt til alt efter, hvor kraftig en rom-smag man vil have. “Dejen” sættes i køleskabet i ca. 1 time, hvor chokoladen gør, at den størkner lidt og får en god konsistens til at rulle kugler af, efterhånden som de rulles vendes de i krymmel, og så er de klar til at spise – et godt tip er dog at man lige giver dem en tur mere i køleskabet så de kan sætte sig lidt.
Tip: Hvis man ikke ligger inden med en kagerest, og ikke lige har mod på først at bage en chokoladekage, kan man altid bruge en købekage fra netto.
de ser så gode ud!! go detalje med forskellige krymmel :)
Åhh mums!
Det må jeg prøve at lave en dag :)
– Emma
http://www.epw-blog.blogspot.com/