For et par uger siden lavet vi chokolade whoopie pies og fik lyst til at prøve denne “nye” kage igen. Denne gang lavede vi en lidt friskere version med citron og hvid chokolade. Whoopie pies stammer fra USA, og regnes som en mellemting mellem en cookie og en kage – de kaldes også sandwich cookies.
45 minutter
—
- 100 g. smør
- 100 g. sukker
- 2 æg
- 225 g. hvedemel
- 1 knsp. salt
- 1 tsk. bagepulver
- citron saft og revet citronskal
- (fra en økologisk citron)
Creme:
- 1 dl. piskefløde
- 100 g. hvidchokolade
- ca. 1. tsk. revet citronskal
Pisk smør og sukker luftigt. Pisk æggene i og sigt mel, salt og bagepulver ned i dejen og rør godt. Til sidst tilsættes citronsaft og citronskal. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, de skal ca. have samme størrelse som en femkrone, og lad der være lidt afstand i mellem dem, da de både flader ud og hæver lidt. De skal have ca. 9 min. ved 180 grader og placeres midt i ovnen – hold gerne lidt øje med dem da de ikke må blive hårde på overfladen.
Når de er færdige skal de køle af på en rist. Og så er det tid til at lave cremen. Den hvide chokolade smeltes i et vandbad, og piskefløden piskes til det er helt stift. Dernæst vendes den smeltede chokolade forsigtigt op i flødeskummen sammen med citronskallen.
Når kagerne er kølet af sættes de sammen 2 og 2 med creme i mellem.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!