I denne søde juletid… Her er den gamle familieopskrift på vanillekranse, og den er god…
Der er ikke så mange billeder, men det er en meget enkel opskrift. Lav dem sammen med børnene.
Dej, 10 min.
Bagning, 20-25 min pr plade
—
- 500 gr mel
- 375 gr smør
- 250 gr sukker
- 1 æggeblomme
- 2 hele stænger vanille
Skær de to vanillestænger i mindre stykker, og kom dem i en hakker med lidt af sukkeret (2-3 spsk). Hak de delte stænger fint med sukkeret (Brug hele stangen).
Rør smør, sukker, mel og vanille sammen, og saml dejen med en æggeblomme.
Læg dejen i køleskabet, til den er kold. 2-4 timer.
Kør dejen gennem kød hakkeren med et vanillekransejernet på. De lange strimler af dej deles op i stykker på 3-5 cm, alt efter hvor store kranse man ønsker. Saml dejen til kranse, drej gerne strimlen ved samling, så stjernemønstret bedre ses på kagen.
Bag kagerne på en smurt bradepande, småkager skal bages direkte på pladen, ellers får man ujævn varme, og problemer med at få kagerne af pladen igen. Småkagerne bages 10-12 min ved 180 grader.
Glædelig jul
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!