I forbindelse med den rundtossede and nævnte vi denne rødbedesalat. Meningen var, at den skulle være postet sammen med anden, men vi manglede et godt billed – som gav os mulighed for at lave den igen;)
Så her er den langt om længe. Vi undskylder forsinkelsen, men den er bestemt værd at vente på.
20 minutter
—
- 2-3 rå rødbeder
- 1 fennikel
- 10 jordbær
- 1 romainesalat
- ½ gederulle
- En håndfuld valnødder
Dressing:
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. balsamico
- 1 spsk. honning
- Salt og peber
Fennikel og rødbeder skæres i tynde skiver på et mandolinjern og jordbær skæres også i skiver. Det hele kommes i en skål med groft snittet romainesalat og vendes med dressingen, der er rørt eller pisket godt sammen så honningen er smeltet.
Salaten pyntes med nødderne og gedeosten.
Man kan eventuelt bage valnødderne med salt, hvilket giver en lidt bitter smag til salaten.
Her har vi valgt at servere rødbedesalaten til grillet laks og kartofler med citronpeber.
Uhm, lækker salat, er blevet helt fan af gedeosten, så passer perfekt, så den må prøves. Tak for endnu en dejlig opskrift.