Denne æblekage er virkelig god, nem og super hurtig. Helt perfekt hvis man f.eks. skal have gæster med kort varsel eller bare har en almindelig travl hverdag.
Den stammer tilbage fra Gittes hjemkunstskabs timer i en 5.-6. klasse hvor hendes matematiklærer Tom skulle være vikar, og Tom havde medbragt vildt mange æbler fra hans store have + denne opskrift, det var et hit. Den dag i dag ligger opskriften stadig hos Gittes mor og den er meget slidt, for den er virkelig været bagt mange gange.
45-60 minutter
—
- 200 g. smeltet smør
- 4 dl. sukker
- 2 æg
- 4,5 dl. mel
- 4 æbler i både
Start med at skære æblerne i både, om man vil skrælle dem er lidt en smagssag, og hvis det skal gå rigtig stærkt er det et sted, hvor man godt kan springe over hvor gærdet er lavest. For at undgå, at de bliver brune lægges de en skål med vand.
Smelt smørret i en gryde. Tag den af varmen og rør sukkeret i, derefter tilsættes et æg af gangen og melet røres i. Smør et ovnfast fad med godt med smør og hæld dejen i. Tryk til sidst æblebådene ned i kagen og bag ved 200 g. i 30-35 min.
Rigtig fed opskrifter :) passer godt til sådan en kommende kold og kedelig søndag :p
Nu har jeg prøvet at bage denne kage her til eftermiddag, den ser jo såååå lækker ud :)
Men min kage er ikke blevet helt tilfredsstillende og jeg kan ikke helt forstå det, for jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Min kage ville simpelthen ikke blive færdigbagt i midten, gav den 40 min i ovnen, hvilket resulterede i en meget brun og hård kant, men en helt rå midte?
Derudover er den virkelig sød, er det meningen at der skal være næsten lige meget sukker og mel i? :)
Kære Mia,
Jeg er da rigtig kede af at høre, at kagen ikke var god. Jeg har haft fat i min mor, som har bagt kagen mindst 700 gange for at høre om hun har været ude for noget lignende. Men det har hun ikke, hun har nogen gange oplevet, at den var lidt klæg i midten, men slet ikke som du beskriver det. Nogen gange kan der godt være lidt forskel på mel, så måske skulle der have været lidt ekstra i. Men det er jo svært at vide på forhånd
:(
Håber mit svar kan bruges bare lidt.
Kærlig hilsen Gitte
Tusind tak for svar :)
Min mor har nu prøvet at bage den og med et godt resultat, men hun bagte den ved lidt lavere temperatur og så lidt længere og det så ud til at fungere, så det vil jeg prøve næste gang :)
Hvor mange er der til? :-)
Hej Maria,
Det kommer jo lidt an på hvor mange og hvor store stykker man spiser – men umiddelbart til 8 personer.
Hej, jeg har samme problem med at den bliver for “rå” indeni, selv efter 50 min.
Bruger du varmluft? og hvilken størrelse er din fad du laver den i? Måske e min for tyk
Hej
Samme problem med “rå” midte. Tænker lavere varme og lidt længere. MEN hvor længe lader i den stå før servering? Her fløj manden i kagen da den kom ud af ovnen, og så var den slet ikke bagt. Jeg gav den en ½ time mere og så var den god lige da den kom ud. Men nu et par timer efter er den meget bombastisk, så måske den bare skal hvile en times tid inden servering?
Så fik jeg prøvet opskriften, og den er helt fantastisk! Min kæreste var overbevist om, at det var den bedste æblekage han nogensinde havde smagt.
Jeg lavede dog følgende ændringer:
– tilsatte lidt vaniljesukker for at given dejen mere smag
– delte dejen i to og bagte dem i aflange brødforme (da tærtefadet allerede var i brug). Jeg gav kagerne 27 minutter ved 200, og de blev helt perfekte!!!
Kan man mon dele dejen i 2 og lave dem i de rundefoliebakker da jeg skal lave mange
Kære Bente, det kan du sagtens men du skal måske skære lidt af bagetiden så.