Vi fald over disse små fine spøgelser for ca. et år siden, og nu hvor Halloween er lige rundt om hjørnet, var det endelig tid til, at vi skulle lave dem. De er lavet af marengs og er overraskende nemme at lave. Marengs tager jo hovedsagligt lang tid fordi de skal have så lang tid i ovnen, og ikke fordi man skal lave så meget.
1,5 – 2 timer
—
- 3 æggehvider
- 150 g. flormelis
- lakridspulver
- lime aroma
Hviderne piskes helt stive og flormelisen piskes i lidt ad gangen. En lille regel, som fornyligt fandt er, at man skal hælde flormelisen i én skefuld af gangen med ca. 15 sekunder mellem hver skefuld, mens der piskes konstant. Så bliver konsistensen helt fin og perlemorsagtig. Vi delte portionen i 2, så vi kunne lave både nogle grå spøgelser med lakridssmag, og hvide med lime smag.
Portionen til de grå, fik tilsat 1 spsk. lakridspulver og lidt sort pastafarve. De hvide fik blot tilsat en 1/4 tsk. lime aroma. Når man bruger pasteuriserede æggehvider er fordelen, at man nemt lige kan smage sig lidt frem.
De sprøjtes ud med en rund tylle på bagepapir, og armene sættes på bagefter, vi sprøjtede en smule marens i en frysepose og klippede et mini hul, så vi også kunne sprøjte armene på. Og så skal de bage (tørre) i ovnen i ca. 1-1½ time ved 100 grader. Man skal holde lidt øje med dem – vores var ikke klar samtidig, dem med lakrids skulle af en eller anden årsag have 10 min mere. Men man er ikke i tvivl når de er klar, for de bliver helt hårde, meget lette, og så slipper de bagepapiret uden problemer.
Når de lige har kølet lidt af skal de have øjne og mund – smelt en smule mørk chokolade og brug det til at give dem en uhyggelig personlighed.
Hvor er de bare totalt søde! Dem vil jeg helt klart lave her til halloween :)
Hilsen,
Tina K.
Tusind tak – Ja kast dig ud i det, det er slet ikke så svært og super sjovt :)
Hvor er de bare flotte
tak tak :)
So cute ;-D
Hvor mange spøgelser bliver der ud af opskriften
Hej Pernille,
Ca. 40 stk. Antal eller antal personer står altid i øverst i højre hjørne :)
Hej … Jeg vil rigtig gerne bage dem dagen i forvejen …hvordan opbevares de bedst, har ikke nok kagedåser ?
Det kan godt være lidt svært at opbevare marengs, det vigtigste er at de bliver opbevaret helt tørt og at de er helt kolde hvis du putter dem ned i en lukket beholder, for ellers kan der dannes kondens. Jeg plejer at lade dem stå et par timer og så opbevare dem i plast-bøtter, evt. med låget lidt løst på.