marengs spøgelser

Vi fald over disse små fine spøgelser for ca. et år siden, og nu hvor Halloween er lige rundt om hjørnet, var det endelig tid til, at vi skulle lave dem. De er lavet af marengs og er overraskende nemme at lave. Marengs tager jo hovedsagligt lang tid fordi de skal have så lang tid i ovnen, og ikke fordi man skal lave så meget.


ca. 40 styk
1,5 – 2 timer


  • 3 æggehvider
  • 150 g. flormelis
  • lakridspulver
  • lime aroma

Hviderne piskes helt stive og flormelisen piskes i lidt ad gangen. En lille regel, som fornyligt fandt er, at man skal hælde flormelisen i én skefuld af gangen med ca. 15 sekunder mellem hver skefuld, mens der piskes konstant. Så bliver konsistensen helt fin og perlemorsagtig. Vi delte portionen i 2, så vi kunne lave både nogle grå spøgelser med lakridssmag, og hvide med lime smag.

Portionen til de grå, fik tilsat 1 spsk. lakridspulver og lidt sort pastafarve. De hvide fik blot tilsat en 1/4 tsk. lime aroma. Når man bruger pasteuriserede æggehvider er fordelen, at man nemt lige kan smage sig lidt frem.

marengs spøgelser

De sprøjtes ud med en rund tylle på bagepapir, og armene sættes på bagefter, vi sprøjtede en smule marens i en frysepose og klippede et mini hul, så vi også kunne sprøjte armene på. Og så skal de bage (tørre) i ovnen i ca. 1-1½ time ved 100 grader. Man skal holde lidt øje med dem – vores var ikke klar samtidig, dem med lakrids skulle af en eller anden årsag have 10 min mere. Men man er ikke i tvivl når de er klar, for de bliver helt hårde, meget lette, og så slipper de bagepapiret uden problemer.

Når de lige har kølet lidt af skal de have øjne og mund – smelt en smule mørk chokolade og brug det til at give dem en uhyggelig personlighed.

marengs spøgelser

9 replies
  1. Jani andersen
    Jani andersen siger:

    Hej … Jeg vil rigtig gerne bage dem dagen i forvejen …hvordan opbevares de bedst, har ikke nok kagedåser ?

    Svar
    • Gitte
      Gitte siger:

      Det kan godt være lidt svært at opbevare marengs, det vigtigste er at de bliver opbevaret helt tørt og at de er helt kolde hvis du putter dem ned i en lukket beholder, for ellers kan der dannes kondens. Jeg plejer at lade dem stå et par timer og så opbevare dem i plast-bøtter, evt. med låget lidt løst på.

      Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *