Den anden dag lavede vi svamperisotto – og vi eeeeeelsker en god svamperisotto. Opskriften er faktisk fra Jamie Oliver, så den er tyvstjålet. Han arbejder med en simpel grundopskrift på rissotto, og så kan man tilføje et særpræg/smag bagefter.
1 time
—
Risotto grundopskrift:
- 1 l grøntsags- eller hønsefond
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
- 1 stort, finthakket løg
- 4-5 finthakkede stænger bladselleri
- 600 g risottoris (eller grødris)
- 2,5 dl tør hvidvin
Svamperisotto:
- 125 g smør
- 4 store håndfulde, vilde svampe
- Salt og peber
- 1 spsk frisk timian
- 4 fed finthakkede hvidløg
- 7 dl grøntsags- eller hønsefond
- 1-2 håndfulde parmesan + lidt til servering
- 1 håndfuld persille
- Saft af 1 citron
- Olivenolie
Vi synes, at det er rigtig vigtigt at købe en god bouillon (gerne dem på flaske) og lave fonden en smule stærk – dette er nemlig afgørende for, om din risotto bliver en smagsbombe, eller bare smager af ris. Spar heller ej på smør, parmesan og hvidløg. Smag ENDELIG til og tilsæt mere, end der står i opskriften – det er efter smag og behag.
Grundopskrift
Svits løg og bladselleri i olie og smør ved svag varme i ca 15 min. Kom risene langsomt i under omrøring. Herefter hvidvin. Til sidst tilføjer du fond – ske for ske. Det tager ca 15 min. Den risotto, du nu har, er faktisk kun halvfærdig og bliver først færdig, når du tilføjer mere fond samt ‘smag’.
Svamperisotto
Steg svampene i lidt af smøren, hvidløg og timian. Rør fond og grundrisotto sammen lidt for lidt (kom ikke alt fond i, hvis det ikke er nødvendigt) og bland det herefter med svampene. Sluk for varmen og rør parmesan, citron og resten af smøren i din risotto. Server den med lidt persille, parmesan og olivenolie på toppen. Voila!
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!