Vinterhave med makroner, bær og råcreme

Denne skønne dessert er meget nem og hurtig at lave ….


4-6 personer
20 minutter + 10 minutter

Makroner:

  • 200 g. Sukker
  • 200 g. revet marcipan
  • ca. 20 hakkede mandler
  • 75 g. æggehvider

Vinterhaven / årstidens bær:

  • Eksempelvis:
  • 1 bk. hindbær
  • 1 bk. blåbær
  • 1 bk. jordbær

Råcreme: 

  • 1/4 l. piskefløde
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 vaniljestang
  • 2 tsk. rørsukker
  • + hakket mørk chokolade som drys

Makronerne kan sagtens laves dagen før, da de skal være helt kolde inden de serveres.Ingredienserne røres sammen i en skål, til en ensartet masse.Massen fordeles i ”klatter” af en størrelse på ca. 4 cm på en bageplade med bagepapir ( de hæver), ”klatterne” bages ved 185 grader i almindelig ovn i ca. 15-20 min til de er gyldne. Sørg for de køler lidt af på bagepapiret inden de fjernes, ellers hænger de fast.

Råcreme
Vaniljestangen flækkes, vaniljekornene skrabes ud med en kniv og piskes godt sammen i en skål sammen med æggeblommer og sukker. Resten af piskefløden piskes til en let skum og blandes herefter forsigtigt sammen æggemassen.

Anretning
Bærrene potionsanrettes og makroner brækkes i mindre stykker (alt efter humør) og drysses ud over bærrene, dernæst drysses den hakkede chokolade udover . Læg nu en klat råcreme ovenpå og drys herefter flormelis over igennem en si.

 

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *