Jordbær cheesecake-mousse

Jeg er ret vild med cheesecake, især med jordbær! Og helst helt klassisk. Denne opskrift er en fin genvej til en lækker og nem dessert, der minder utrolig meget om strawberry cheesecake i smagen. Samtidig er den egnet til at laves i god tid da den godt kan tåle at stå og sætte sig lidt i køleskabet, og som minimum skal stå et kvarters tid. Det gør den til en super “gæste”-dessert som kan stå klar i køleskabet.


4 personer
45 minutter

CRUMBLE:

  • 6 stk digestive-kiks
  • 3 spsk. smør
  • 1 spsk. sukker

MOUSSE:

  • 200 g. jordbær (mos/puré)
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 spsk. florsukker
  • 200 g. flødeost
  • 4 spsk. florsukker
  • 1/2 tsk. vaniljesukker

Du starter med at lave bunden eller “crumblen” – tag 6 digestive-kiks og knus dem godt. Mix dem med 3 spsk. smeltet smør og 1 spsk. sukker. Fordel dem jævnt i et tyndt lag i en lille bradepande eller et ovnfast fad.

Bag dem midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15-20 min. til det begynder at blive lidt gyldent på toppen. Det betyder ikke så meget hvordan det sker ud og at det ikke rigtig kommer til at hænge sammen, for det skal alligelvel bare bruges som “crumble” i bunden af desserten.

Når bunden er færdig stilles den til side for at køle lidt af.

Start så med at piske fløden til flødeskummen med 2 spsk. florsukker. Stil den til side. Rør så flødeosten med 4 spsk. florsukker, og 1/2 tsk. vaniljesukker og til sidst jordbærpuréen (Jeg blendede jordbærene i en mini hakker så det blev en helt fin puré) Rør til du har en jævn masse og jorbærpuréen er godt fordelt. Vend så forsigtigt flødeskummen i flødeosten.

Anret i 4 glas; start med at fylde “crumble” i bunden af glassene. Derefter fordeles moussen forsigtigt og de stilles på køl. Lad dem minimum stå på køl i 15 min, gerne lidt længere. Pynt til sidst med lidt friske jordbær på toppen. Og så er de ellers klar til at servere.

Jeg vil holde på at denne opskrift er til 4 personer men må nok indrømme at jeg sagtens kunne spise 2 portioner – mit glas blev i hvert fald alt for hurtigt tomt.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *