Kikærtedeller

Et godt og sundt alternativ til alminde danske frikadeller, og en god måde at bruge kikærter til noget andet end humus og falafel, hvilket man jo ellers kan være lidt tilbøjelig til. Det er nemt og lækkert, og mætter godt på trods af det ikke er kød.


4-6 personer
45 minutter

  • 2 dåser kikærter
  • 2 alm. løg eller 3 små løg
  • 3 fed hvidløg
  • En stor peberfrugt
  • 1 lille bundt hakket persille
  • 6 spsk. maizenastivelse
  • 4 spsk. hvedemel
  • 1 dl. havregryn
  • 2 spsk. tabasco
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 3 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. salt (fint)
  • Olie/smør til stegning

KikærtedellerLøg, hvidløg, persille og peberfrugt hakkes fint i en foodprocessor eller lign. Derefter tilsættes kikærterne og de hakkes forsigtigt så de forbliver grovhakkede og ikke forvandles til humus. Dernæst hældes farsen over i en skål og de resterende ingredienser tilsættes – smag dig evt. frem i forhold til mængden af salt.

Dernæst steges de som almindelige frikadeller, og de må gerne vendes et par gange, og kan med fordel også lige få 10 minutter i ovnen, når de er stegt færdige – da de ellers kan have en tendens til at blive lidt klæg i midten.

Kikærtedeller

 

veggieblogging

3 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *